Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar oldu? Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır

Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar oldu? Bedelli Askerlik Ödemesi Nasıl Yapılır
Milli Savunma Bakanlığı Temmuz zammı sonrası bedelli askerlik ücretini açıkladı. Peki, Bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL, kaç gün yapılıyor?

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 NE KADAR?

17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 lira olarak belirlenmiştir. Albay Zeki Aktürk'ün ifadesine göre, bedelli askerlik tutarı, memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiştir. Bu tutar doğrultusunda bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır. Bedelli askerlik için başvuruda bulunacak olan adaylar bu ücreti ödeyerek askerlik hizmetini yerine getirebilme imkanına sahiptirler.i.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN, NE KADAR SÜRE YAPILIR?

Bedelli askerlik 28 gündür.

Bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlendi. Böylelikle bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRET ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?


Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Başvurusunu yapan adaylar için ödeme süreci hemen başlıyor.

Başvuru şartlarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.