GAZİANTEP VE ZAMLAR! ANTEP'TE EKMEK, ET, BAKLAVA VE GIDA FİYATLARI FÜZE GİBİ UÇUYOR! Gaziantep'te ekmeğe zam tarihi belli oldu!

GAZİANTEP VE ZAMLAR! ANTEP'TE EKMEK, ET, BAKLAVA VE GIDA FİYATLARI FÜZE GİBİ UÇUYOR! Gaziantep'te ekmeğe zam tarihi belli oldu!
Gaziantep ekmek, ulaşım, zamlarını konuşurken bir zam rüzgarıda, Antepli için hayal olan baklava ve rüyalarını süsleyecek et fiyatlarına geliyor

Son günlerde Gaziantep’te en çok zam gelen gıdaların başında et ve Gaziantep baklavası olduğunu belirtilirken, Et ve baklava fiyatları anormal bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Gaziantep Baklavacılar Odası’nın büyük ihtimalle baklavanın 550-600 TL arasında bir fiyat açıklayacağı iddia edilirken, yine et fiyatlarının ise güncel fiyatı 500 TL olduğu belirtildi. Bu fiyatların daha da yükseleceğini belirtildi.Hem baklavanın hem de et fiyatları artması üzerine vatandaşlar

‘Gaziantepli olarak baklava yemeyi unuttuk, bizim anladığımız baklavayı şehir dışındakiler yiyor’ dediler. Vatandaşlar birde et fiyatları aldı başını gidiyor 4 kişiye evde bir akşam yemeği yapmanın maliyeti şu anda en az 200 TL diyerek yakındılar.

Ekmeğe zam geliyor

Gaziantep’te Pideciler Odası gerek una gerekse mayaya ve diğer giderlere gelen zamlardan sonra ekmeğe zam istediler. Gaziantep’te bir pidenin 6 TL’den satılacağı kesinleşirken, Bir somun( Francala) ise 7 TL olması talep edilmesine rağmen Gaziantep’te 6.5 TL’ye satılacak. Pide zammının cuma günü açıklanması beklenirken somun zammının 3-5 gün içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.