Gaziantep'te EKMEK NE KADAR OLACAK? Gaziantep Pideciler Odası Başkanı'ndan EKMEĞE ZAM AÇIKLAMASI!

Gaziantep'te EKMEK NE KADAR OLACAK? Gaziantep Pideciler Odası Başkanı'ndan EKMEĞE ZAM AÇIKLAMASI!
Son olarak İzmir’de 200 gram olan ekmek 7 liraya satılacak. Fiyatların yavaş yavaş netleşmesinin ardından gözler yine Gaziantep’e çevrildi.

Zam açıklamasının ardından gözler Gaziantep’te pide ve francala ekmek fiyatlarına yapılacak yeni fiyat tarifesine çevrildi. Kulis haberlerine göre, kentte 4 lira satılan pide ekmeğin 4 lira 50 kuruş, 4,50 TL’den satılan francala ekmeğin ise 5 lira 25 kuruş olacağı konuşuluyor.

İŞÇİLİĞİ SÖYLEMEYE GEREK YOK

Gaziantep’te de ekmeğe zam yapılması gerekliliğinin altını çizen ve konuya ilişkin görüşmelere başlayan Gaziantep Pideciler Odası Başkanı Abdullah Sarı, “Şu an yeni tarifenin çalışmaları yapılıyor yönetim kurulunu çağıracağız, görüşeceğiz ama net bir fiyat belli değil. Fiyat tarifesi bugün veya yarın netleşir. Ne kadar olacağı konusu ise ilgili yerlerle görüşülüp karar verilecek. Şu an maliyetler çok yüksek önceden aldığımız un 350 TL’ydi şu anda 650 TL oldu işçiliği zaten
söylemeye gerek yok” dedi.

“GAZİANTEP BİRAZ FARKLI”

Gaziantep de pide fiyatlarının aşırı bir artış göstermeyeceğini söyleyen Sarı, “ Türkiye genelinde ekmek fiyatları 7-7,5 TL olarak alınıyor. Tabii ki bizim burada o kadar olacağını düşünmüyorum. Gaziantep kültürü biraz farklı o yüzden daha düşük olacağını düşünüyorum. Bugün görüşürüz fiyat tarifesi hazırlanır esnaf sanatkârlar odasına tarife konusunda bilgilendirilir ondan sonra net bir fiyat açıklanır” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.