Merakla beklenen faiz kararına saatler kaldı! Merkez Bankası açıklamasını ne zaman yapacak?

Merakla beklenen faiz kararına saatler kaldı! Merkez Bankası açıklamasını ne zaman yapacak?
İç piyasalarda tüm gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılacak olan açıklamalarda. Merkez Bankası’nın faiz kararını ne zaman ve saat kaçta açıklayacağı arama motorlarında ilk sıralarda yer aldı.

Merkez Bankası’nın faiz kararı alacağı toplantısı için heyecanlı bekleyiş başladı. Herkes tarafından merakla beklenen açıklamaların ne zaman ve saat kaçta yapılacağı, arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra değişen kabinenin ardından yeni ekonomi politikaları baz alınarak, ilk faiz kararı açıklanacak. Hem piyasalar hem yatırımcılar hem de vatandaşlar tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz konusunda nasıl bir karar aldığı merak ediliyor. Bu kapsamda da Merkez Bankası’nın yeni ekonomi politikası ile gerçekleştireceği toplantının saat kaçta başlayacağı da merak edilen konular arasında yer aldı.

TOPLANTI 22 HAZİRAN’DA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, haziran ayı faiz kararı toplantısını 22 Haziran 2023 Perşembe günü gerçekleştirecek. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nda geçtiğimiz günlerde başkanlık görevine de Hafize Gaye Erkan getirilmişti. Hafize Gaye Erken başkanlığında gerçekleştirilecek ilk toplantı yarın gerçekleşecek ve toplantının arından alınan faiz kararı ise saat 14:00’da açıklanacak. Toplantıda alınacak faiz kararına dair tahminler ise yapılmaya başlandı.

YÜZDE 8,5 OLAN FAİZ ARTACAK

Yarın Para Politikası Kurulu toplanacak ve faiz oranını açıklayacak. Faiz oranına dair, yüzde 8,5 olan faizin arttırılmasının kesin olduğuna dair öngörüler açıklanıyor. Ancak, artışın hangi oranda yapılacağına dair bir tahmin henüz gündeme gelmedi. Para Politikası Kurulu’na yeni bir atama yapılmazsa iki eksik üye ile toplam beş kişi yarın bir araya gelecek. Bloomberg HT Araştırma’nın haziran ayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına yönelik anketi de gerçekleşecek toplantı öncesi sonuçlandı. Piyasa aktörleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın, 22 Haziran 2023 Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda faiz arttıracağını öngörüyor. İlgili ankete katılan 15 kurumun ortak beklentisi haziran ayında faizin yüzde 25’e çıkarılması yönünde oldu. Bu anket döneminde 13 kurum 2023 yılı sonuna kadar yönelik tahminlerini aktarırken, ortak beklenti ise yüzde 30, maksimum beklenti yüzde 50 ve minimum beklenti ise yüzde 18 seviyesinde açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.