Zam oranı yüzde 45'i bulabilir! 2023 memur zam oranı belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam açıklaması geldi!

Zam oranı yüzde 45'i bulabilir! 2023 memur zam oranı belli oldu mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam açıklaması geldi!
Memur, emekli ve asgari ücretli milyonlarca kişi Temmuz ayında yeni ücret artışlarını merak ediyor. Özellikle kamuda çalışan memurların beklentileri bir hayli artmış durumda. Peki, memur zammı ne kadar? İşte detaylar…

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında kritik açıklamalar geldi. Özellikle seçim öncesinde en düşük memur maaşlarının 22 bin lirayı bulacağının aktarılmasının ardından beklentiler de arttı.

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, özellikle memur zammı ile ilgili merak edilenler konusunda da ipuçlarını paylaştı. Bir yandan asgari ücret görüşmeleri başlarken, diğer yandan son enflasyon rakamlarının da açıklanması bekleniyor.

2023 MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emeklilere Temmuz ayı itibariyle 6 aylık enflasyon rakamlarında göre zam yapılacak. Bir yandan enflasyon rakamları, diğer yandan refah payı, toplu sözleşme gibi unsurlara göre memur maaşları belirleniyor.

Memur maaş zammı için beklenen açıklama ise bir önceki gün yapılan kabine toplantısı sonrasından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada memur maaşları için Meclis sürecini başlatacaklarını aktardı. Önceki haftadaki takdimlerden sonra kapsamlı değerlendirmelere başladıklarını aktardı. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da daha önce belirttiği üzere en düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılacağı aktarıldı.

MEMUR MAAŞ ZAMMI YÜZDE 45’İ BULABİLİR!

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı zam oranları merak ediliyor. Memur maaş zammı için birçok oran masada yer alırken, refah payı ile beraber zam oranlarının yüzde 45’i bulabileceği aktarılıyor. Beklentiler ise üst üste gelen açıklamalar sonrasında en az 22 bin lira olacağı yönünde.

5 AYIK ENFLASYON RAKAMLARI BELLİ OLDU!

6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen memur maaş zam oranları, TÜİK tarafından 5 aylık rakamların açıklanmasının ardından kısmen netlik kazandı. 5 aylık orana göre yüzde 15,26 olan enflasyon, bu kapsamda yüzde 7,26 oranında bir memur için enflasyon farkı oluşturuyor. Haziran ayının verilerinin 3 Temmuz’da açıklanmasının ardından kesin oranlar belli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.