Dolar ve Euro’nun rekor rakamlara doğru yükselişi sürüyor! Döviz fiyatlarıyla alakalı olarak ‘oynaklık artabilir’ uyarısı yapıldı!

Dolar ve Euro’nun rekor rakamlara doğru yükselişi sürüyor! Döviz fiyatlarıyla alakalı olarak ‘oynaklık artabilir’ uyarısı yapıldı!
Dolar ile Euro’nun Türk lirası karşısında rekor seviyede artışı devam ediyor! Döviz fiyatları için ‘oynaklık artması mümkün’ uyarısı yapıldı! İşte merak edilenler!

Hem dolar hem de Euro kuru tarihi rekor seviyesini bir üst seviyeye taşıdı. Bugün ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamı günün önemli başlığı konumunda yer alırken, ekonomistler piyasada hareketliliğin artış gösterebileceğini açıkladı! Enflasyondaki artışa dair beklenti de 2 senenin en düşük seviyesine inmiş durumda. İşte konuya dair merak edilenler!

AY BAŞINDAKİ RALLİ İÇİN HIZ KESME DURUMU BULUNUYOR

Para birimleri karşısında nispeten zayıf bir görünüm ortaya koyan dolar, Türk lirası karşısında ise değer kazanmaya devam etse de ay başında ki ralli hız kesmiş durumda. Fakat dolar/TL kurunda meydana gelen rekor serisi bugün itibariyle de devam etti. Haftaya yeni rekor ile başlayan dolar haftanın 2. gününde yine zirve olarak rakamını güncelledi. Kur,23.80 seviyesini aşmış durumda. ABD dolar endeksi 102.88 seviyesine gerileme gösterirken, Euro/dolar paritesi de 24 Mayıs gününde bu yana ilk defa 1.07945 seviyesini görmüş oldu. Yurt içerisinde de Euro, TL karşısında rekor tazelemeye giderken 25.85 seviyesine kadar çıktı.

ABD TARAFINDAN ENFLASYON RAKAMININ AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan ise küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine dair beklentiler ile pozitif bir seyir izlemeye devam ederken, bugün ise gözler ABD tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon ve resesyon ikilemindeki küresel ekonomilerde ise ‘şahin’ para politikalarının sonuna yaklaşılmış olduğuna dair fiyatlamalar ise güçlenmeye devam etmektedir. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in bugün itibariyle başlayacak olan ve yarın sonlanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yüzde 84 ihtimal ile politika faizinin sabit kalacağına dair öngörüler bulunmaktadır.

TÜFE VERİSİ İÇİN GERİLEME BEKLENTİSİ SÖZ KONUSU

Ülkede bugün açıklanacak olan enflasyon verileri yatırımcıların odağında yer almaya devam ediyor. TÜFE mayıs ayında yüzde 4.1’e gerilemesi beklenirken veri ile varlık fiyatlarında oynaklığın da artabileceğine dair öngörüler bulunmuyor değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.