Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün! İşte tahmin edilen zam oranı!

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı bugün! İşte tahmin edilen zam oranı!
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün gerçekleşecek. Asgari ücret için masaya yatırılacak farklı oranlar konuşulurken uzman isim bu konu hakkında bir açıklama yaptı.

Milyonlarca kişi, asgari ücret tespit komisyonundan çıkacak zam kararını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliği yapacağı toplantıya işçi kesimini temsil etmek için TÜRK-İŞ katılım sağlarken, işveren kesimini temsil etmek için ise TİSK heyeti dahil olacak.

Temmuz ayı için belirlenecek yeni asgari ücrette, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın üçünde açıklanan altı aylık enflasyon verileri etkili olacağı gibi aynı zamanda, refah payının da etkili olması bekleniyor. Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı ay sonunu borçsuz bir şekilde getirmekte artık çok daha fazla zorlanıyor.

ÖZGÜR ERDURSUN AÇIKLADI

Daha önce yeni asgari ücret için 500 dolar seviyesi gündeme gelmişti. Yüzde otuz ya da yüzde kırk oranında bir zammın meydana geleceği tahmin edilirken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise katıldığı bir canlı yayında asgari ücret ile ilgili olarak kendi öngörülerini açıkladı. Özgür Erdursun, asgari ücretin 12 bin lira ile 12 bin 500 lira arasında olabileceğini belirtti.

YÜZDE 30 ZAM ORANI DA GÜNDEMDE

Bugün gerçekleşecek olan toplantıda asgari ücret için yüzde otuz oranındaki zam da masaya yatırılacak. Asgari ücrete yüzde otuz oranında zam yapılacak olursa, asgari ücretin neti 11 bin 58 lira olacak. Ancak Özgür Erdursun zamdan sonra asgari ücretin 12 bin lira ile 12 bin 500 lira bandında olacağını düşündüğünü ifade etti. Özgür Erdursun aynı zamanda şu açıklamalarda da bulundu; ‘’1 Temmuz’sa asgari ücret 12 bin ya da 12 bin 500 lira olacak. En düşük emekli maaşı ise 10 bin lira olur. Çok baskı olursa en düşük emekli aylığı asgari üçere yakın olur.’’ Özgür Erdursun tarafından yapılan bu açıklamaların ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan komisyondan çıkacak kararı heyecanla beklemeye başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.