Asgari ücret için rakam verdi! SGK Uzmanı temmuz zammına dair açıklamada bulundu!

Asgari ücret için rakam verdi! SGK Uzmanı temmuz zammına dair açıklamada bulundu!
SKG Uzmanı Özgür Erdursun tarafından asgari ücrete dair tahmin yapıldı! Milyonların beklediği temmuz zammında net rakam belli oldu mu? İşte detaylar!

Milyonlarca vatandaş temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammına kilitlenmiş durumda. Hükümet tarafından gelen 500 dolar sinyali sonrası kulislerde zam oranı adına belirli rakamlar ön plana çıkarken, uzmandan çok net bir açıklama yapıldı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayında, ‘Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda bellidir’ dedi! İşte merak edilen detaylar!

15 KİŞİLİK ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret için gelecek zamda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hayat pahalılığı ile enflasyona işaret ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir araya geleceği tarih de belli oldu. Asgari ücret zammı adına süreç 13 Haziran Salı günü resmen başlamış olacak. Yeni asgari ücret zammının belirlenmesi adına TİSK, TÜRK-İŞ ve hükümet yetkililerden meydana gelen 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yapacak.

UZMAN İSİMDEN NET RAKAM AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu net 8 bin 506 TL olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı 13 Haziran Salı günü bir araya gelerek görüşecek. Masadaki zam oranı merak içinde beklenirken, hükümet tarafından değil 500 dolar sinyali verildi. Konuya dair işçi tarafından ilk açıklamada DİSK tarafından gelmiş 16.000 TL’ye işaret edilmişti. İşveren tarafından da ‘enflasyon farkı’ önerisi yapılmıştı. Konuya dair yapılan bir habere göre, asgari ücret de yüzde 30 oranında bir zam ön plana çıkarken, eğer yüzde 30’luk zam yapılır ise yeni asgari ücret 11. 050 TL olacak. Konuya dair katıldığı canlı yayında değerlendirmeler yapan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılacak zammı ifade etti.

 Uzman isim, ‘Asgari ücrete yapılacak zam oranının şu an için belli. Asgari ücret 12.000 TL yapacaklar’ ifadelerine yer verdi. Temmuz ayında gelecek olan zam oranının ne kadar olacağı şimdiden büyük merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.