Hazine ve Maliye Bakanı görevine atanan Mehmet Şimşek’ten ilk hamle! Gelecek hafta bankalarla bir araya geleceği öğrenildi!

Hazine ve Maliye Bakanı görevine atanan Mehmet Şimşek’ten ilk hamle! Gelecek hafta bankalarla bir araya geleceği öğrenildi!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ilk hamle geldi! Bakan Şimşek’in gelecek hafta bankalar ile bir araya geleceği öğrenildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Mehmet Şimşek tarafından ilk hamle geldi. Yeni kabinenin en çok konuşulan isimlerinden biri olan bakan Mehmet Şimşek, gelecek hafta bankalar ile bir araya gelerek görüşecek. Toplantıya dair üst düzey bir bankacı tarafından, ‘Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantıdır’ ifadesi kullanıldı.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN İLK HAMLE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 28 Mayıs zaferi sonrasında oluşturacağı kabine ve özellikle ekonomiyle alakalı atacağı adımlar merak içinde bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet şimşeği getirirken, Merkez Bankası Başkanı olarak da Hafize Gaye Erkan’ı getirmiş oldu. Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomiye dair atacağı adımlar şimdiden merak ediliyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TOPLANTI BEKLENİYOR

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreni sırasında; ‘ Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği bulunmuyor’ cümlesine yer vermişti. Yeni Bakan Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında ise şu cümleye yer vermişti; ‘Öngörülebilirliği artıracak kurallar temelinde politika yapılacağına bağlılığımızı teyit etmekteyiz’ demişti. Bu gelişmeler sonrasında yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından ilk hamle gündemde yer aldı. Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla gelecek hafta bir araya geleceğini paylaştı.

Öğrenilen bilgiye göre, Bakan Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği’ne (TBB) üye bankalar arasında görüşmenin önümüzdeki hafta perşembe günü yapılması beklentiler arasında. Konuya dair üst düzey bir bankacı tarafından, ‘Bu doğal olarak yapılması gereken bir toplantıdır’ ifadesi kullanıldı. Yeni bakan Mehmet Şimşek’in Ekonomiye dair atacağı adımlar merak içinde beklenirken, gelecek hafta perşembe günü yapılması beklenen bir toplantı ile ilk hamle gündemde yer aldı. Bakan Mehmet Şimşek’in bankacılar ile görüşmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.