AK Parti tarafından ‘Önceliğimiz’ ifadesi kullanıldı! Doların yükselişi sonrasında bütün gözler asgari ücret zammında!

AK Parti tarafından ‘Önceliğimiz’ ifadesi kullanıldı! Doların yükselişi sonrasında bütün gözler asgari ücret zammında!
Doların yükselişi devam ederken bütün gözler asgari ücret için gelecek zamda! Asgari ücret için net rakam ne zaman belli olacak? İşte konuya dair merak edilenler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrasında asgari ücret zammı hakkında net bir mesaj açıklamıştı. Asgari ücret zam pazarlığının nasıl olacağı merak ediliyor. Asgari ücret adına işveren, işçi ve hükümet tarafınca gelen sinyaller nelerdir? Kulislerde farklı rakamlar konuşulmaya devam ederken daha önceki ‘500 dolar’ vurgusu gündemde. Gazeteci Fatih Portakal'da kulis bilgisi olarak 11.500 TL iddiasında bulunmuştu. İşte konuya dair detaylar!

ARA ZAM MESAJI GÜNDEMDE

Asgari ücret için ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Asgari ücrette ara zam süreci başlarken vatandaşlar hem kulislerde iddia edilen rakamları hem de sürecin nasıl işleyeceğine dair bir merak içerisinde. Her asgari ücret zammı döneminde bütün Türkiye’de gözler asgari ücret komisyonunun toplantılarına çevrilmekteydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası verdiği mesajı ile sürecin başlayacağı da netlik kazandı. Asgari ücrette ara zam sürecine dair bir televizyon canlı yayınına konuşan Gülşen Coşun, ‘Öncelik olarak bu sürecin başlaması adına taraflara bir davet gitmesi gereklidir.

TARAFLARA HENÜZ DAVET GİTMEDİ

Henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre gitmemiş durumda. Bunda şunun da payı bulunuyor aslında; masadaki dağılıma bakıldığı zaman bir taraftan işveren bulunuyor, TİSK tarafından temsil ediliyor işveren, bir tarafta işçi bulunuyor, işçi kısmını temsil edende TÜRK-İŞ yer alıyor, aynı zamanda TÜRK-İŞ bir süredir de HAK-İŞ’le hareket etmekte, bu süreçte de hareket etmesi gereklidir bir tarafta da hükümet temsilcileri bulunuyor. Masanın tarafları, işveren ile işçi tarafları Cenevre’de ILO’nun Toplantıları bulunuyor ordalar, o toplantılar sona erdikten sonra Ankara’ya gelmeleri bekleniyor ve sonrasında aslında sürecin davet ile başlaması beklenmekte. Ama henüz o davet edindiğimiz bilgilere göre daha gerçekleşmedi ama kısa süre içinde olacağı tahmini bulunuyor.

Çünkü cumhurbaşkanının yeni kabine ile ilk toplantısı sonrası yaptığı açıklamada çalışmaların başladığı vurgusunda bulunmuştu’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.