AK Parti’nin Grup Başkanı ve Grup Başkan Vekilleri açıklandı! İşte merak edilen isimler!

AK Parti’nin Grup Başkanı ve Grup Başkan Vekilleri açıklandı! İşte merak edilen isimler!
AK Parti’nin A takımı açıklandı! AK Parti Grup Başkanı ve Grup Başkan vekillerinin hangi isimler olduğu açıklandı! İşte merak edilen o liste!

AK Parti Meclis Grubu açıklanmış oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler oldu. Grup Başkan vekilleri için de Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu isimlerinin seçildiği açıklandı. İşte konuya dair merak edilen güncel bilgiler!

Ak Parti’nin 28. Dönem Meclis Grup Yönetimi için hangi isimlerin seçildiği açıklandı. AK Parti Grup Başkanı olarak Abdullah Gül Seçilirken, AK Parti grup Başkan vekilleri olarak ise Leyla Şahin Usta, Özlem Zengin, M. Emin Akbaşoğlu, Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu isimleri açıklandı.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI ABDULLAH GÜL’ÜN HAYATI

28 Mart 1969 tarihinde Sivas’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesini bitirdi. İstanbul’da uzun seneler serbest avukat olarak çalıştıktan sonra, TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak çalışmalara başladı. 2016 ve 2018 seneleri arasında Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2003-2015 seneleri arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliği ile İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 ve 2014 Seneleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ile Hukuk Komisyonu Başkanlığı’nda bulundu. Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi olan Güler, Orta derecede İngilizce biliyor.

ÖZLEM ZENGİN’İN HAYATI

1969 Senesinde Tokat’ta doğan Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesini bitirerek avukat olmuştur. Marmara Üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü din sosyoloji alanında ise yüksek lisans yapmıştır. Serbest avukat olarak çalışıp, medya alanında çalışmalar ile televizyon programları düzenlemiştir. 25. Dönemde İstanbul milletvekili olarak seçilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı olarak da görev yapmıştır. İyi bir düzeyde İngilizce bilen zengin 3 çocuk sahibidir

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU

25,26 ve 27. Dönem Çankırı milletvekili olarak seçildiği. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu kâtip üyesi olarak görev yapmıştır. AK Parti Grup Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. İngilizce ve Arapça bilen Akbaşoğlu 2 çocuk sahibidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.