Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete dair açıklama yaptı! Yüzde kaç zam gelecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete dair açıklama yaptı! Yüzde kaç zam gelecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan asgari ücrete dair açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında seçim ve gündemle alakalı sorulara cevap verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur maaşıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘En düşük emekli maaşın arttırmanın çalışmalarını arkadaşlarımız ile yapmaktayız. En düşük memur maaşını da 22 bin seviyesine yükseltmek için söz verdik. EYT’lilerin de bütün haklarını verdik. İlk maaşlarını ödedik. Temmuz ayında asgari ücrete dair hesaplamalar sürüyor’ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalının ortak canlı yayınına katıldı. Bu canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı ve birtakım değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının konuşmasından konu başlıkları şu şekilde oldu; temmuz ayında yapılması planlanmakta olan maaş düzenlemelerinin hatırlatılması ve vatandaşlar için nasıl bir mesaj verirsiniz sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaş ne 7.500 TL’ye çıkarttıklarını, bu rakamı daha da arttırmanın çalışmalarını da sürdürdüklerini açıkladı.

MEMURLARA ZAM SÖZÜ

Memurların en düşük maaşın da temmuzda 22.000 TL seviyesini yükseltme sözünü vermiş olduklarını, bu sözü de yerine getireceklerini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bunun açıklamasını yaptığını hatırlatan Erdoğan, EYT’lilerin de bütün haklarını verdiklerini, vermeye de devam ettiklerini ve onların ilk maaşlarını da aldıklarını ifade ederek ‘Güle güle harcasınlar’ açıklaması yaptı.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK?

Asgari ücrete dair konuşan Erdoğan, ‘Şimdi temmuz ayında asgari ücrete dair hesaplamalar devam ediyor. Biliyorsunuz bu Asgari Ücret Komisyonunun toplanıp çalışması ile belirleniyor. Şimdiye kadar olduğu gibi yine tüm emekçilerimizin enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da diğerine getireceğiz’ ifadelerine yer verdi.

ENFLASYONA DAİR AÇIKLAMA

Enflasyona değinen Erdoğan; ‘Enflasyonda şu an düşüş eğilimine girdi ve enflasyonu tek haneli rakamlara işe Allah yine biz indirmiş olacağız. Ekonomik programımız planlı bir şekilde işlemekte. Seçimden sonra inşallah piyasalarda rahatlamayı, ekonomiye de büyümeyi ve yatırımlarda artış hep beraber göreceğiz’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.