Doğalgaz hattı çalışmaları sırasında heyecanlandıran keşif! Roma dönemine ait tarihi sütun parçaları!

Doğalgaz hattı çalışmaları sırasında heyecanlandıran keşif! Roma dönemine ait tarihi sütun parçaları!
Doğal gaz hattı çalışmalarında tarihi sütun parçalarına rastlandı! Yapılan incelemeler sonrasında sütun parçalarının Roma dönemine ait olduğu açığa çıktı!

Bartın'ın Amasra ilçesinde heyecanlandıran bir keşif gündeme geldi. Doğalgaz hattı için başlatılan kazı çalışmaları esnasında, tarihi sütun parçalarına rastlandı. Yapılan inceleme sonrasında sütun parçalarını Roma dönemine ait olduğu açığa çıktı. Tarihi olan sütun parçaları, müze müdürlüğü tarafınca koruma altına alındı. İşte heyecanlandıran keşfe dair merak edilen detaylar!

DOĞALGAZ HATTI ÇALIŞMASI SIRASINDA HEYACAN VEREN OLAY

Amasra’daki Kum ve Kaleşah Mahalleleri arasında 3 kilometrelik olan kısım da 4 gün önce doğalgaz hattı için çalışmalara başlanıldı. Doğalgaz borusu yerleştirmeye çalışan ekipler, dün kazı esnasında tarihi olduğu düşünülmekte olan kimi parçalara rastladı. Doğalgaz borusu için çalışmalar durdurulurken aynı zamanda Amasra Müze Müdürlüğü’ne de haber verildi. Gelen ekiplerin yaptığı incelemeler sonrasında, ortaya çıkan parçaların Roma dönemine ait sütunlar olduğu paylaşıldı. Ortaya çıkan sütun parçaları, müze müdürlüğü tarafınca koruma altına alındı. Bartın Valisi Nurtaç Arslan da bölgeye gelerek yetkili kişilerden bilgi aldı.

EKİPLER KISA SÜRELİĞİNE ÇALIŞMALARA ARA VERDİ

Bartın’ın Amasra İlçesinde doğalgaz hattı çalışmaları sürerken, ekipler tarafından tarihi eser kalıntılarına rastlandı. Bu heyecanlandıran keşif sonrasında yetkili isimlere haber verildi. Boru çalışmaları için kısa bir süre ara verilirken, Amasra Müze Müdürlüğü’ne de haber verildi. Bölgeye gelen yetkililerin yapmış olduğu incelemeler sonrasında sütun parçalarının, müze müdürlüğü tarafınca koruma altına alınmasına karar verildi. Bölgede doğalgaz çalışmalar için inceleme yapan Bartın Valisi Nurtaç Arslan da buluntularla alakalı yetkililerden gerekli bilgileri aldı. Bulunan sütunların Roma dönemine ait olduğu açığa çıktı.

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN SÜTUNLAR KORUNMA ALTINA ALINDI

Roma döneminden kalan sütunların, koruma altına alınmasına karar verildi. Bu kapsamda müze müdürü tarafınca bulunan sütunlar korunacak. Sütunlara rastladıktan sonra doğalgaz çalışmalarına bir süre ara verildi. Yetkili isimlere de haber verildi. Yapılan kazı çalışması sırasında tarihi parçalara rastlanınca heyecanlı bir ortam meydana geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.