Beklenen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı! Sözleşmeli er ve erbaşlara yönelik yeni düzenleme! Detaylar belli oldu!

Beklenen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı! Sözleşmeli er ve erbaşlara yönelik yeni düzenleme! Detaylar belli oldu!
Sözleşmeli erler ve erbaşlarla ilgili uzun süredir beklenen yönetmelik kısa süre önce Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik memnuniyet yarattı. İşte o yönetmeliğin detayları…

Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından uzman erbaşlarla ilgili yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde görev yapan sözleşmeli erler ve erbaşlarla ilgili düzenlemenin detayları da böylece netleşmiş oldu.

7 hizmet yılını tamamlayan er ve erbalar, talepte bulunmaları halinde kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro – pozisyonlara atamaları yapılabilecek. Çok sayıda sözleşmeli er ve erbaş için yürürlüğe giren yönetmelik belirli kesimde sevinç yarattı.

BOŞ KADRO VE POZİSYONLARA ATAMALARI YAPILACAK!

Türkiye’de uzun süredir sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında istihdam edilmesine dair beklentiler bulunuyordu. TSK bünyesinde çok kritik görevlerde yer alan sözleşmeli er ve erbaşların boş kadro ve pozisyonlarda istihdam edilmelerine dair yönetmelik nihayet Resmi Gazete’de yayımlandı

Uzun süredir beklenen yönetmeliğin kısa süre önce Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında boş kadro ve pozisyonlarda istihdam edilmelerine dair detaylar da belli oldu.

7 HİZMET YILININ DOLDURULMASI GEREKİYOR!

Sözleşmeli er ve erbaşların kamu kurumlarında boş kadro ve pozisyonlarda istihdam edilmelerini sağlayan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda 7 hizmet yılını dolduranlar, talep etmeleri halinde kamu kurumlarında boş kadro ve pozisyonlarda görev alabilecekler.

60 GÜN İÇİNDE BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR!

Kamu kurumlarında boş kadro ve pozisyonlarda görev almak isteyen sözleşmeli er ve erbaşların 7 hizmet yılını doldurmalarının ardından taleplerini iletmesi gerekecek. Bunun için bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarına 60 gün içinde başvuru yapmaları şartı aranacak.

HER YIL BOŞ KADRO VE POZİSYONLAR BELİRLENECEK!

Her yıl belirlenecek boş kadro ve pozisyonlara ilgili kapsamda yer alan personellerin başvuru yapmaları sağlanacak. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki atama yapmak istedikleri boş kadro ve pozisyonların unvanına, sayısına, adaylarda aranacak genel ve özel şartlar ile gerekli diğer bilgiler ise Kamu Personeli Bilgi Sistemi’nin bulunduğu kurum aracılığıyla her yıl 15 Mart’ta belli olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.