Kripto varlıklara vergi geliyor! SEC'ten sonra şimdide Avrupa harekete geçti! Bitcoin ve Ethereum’da kötü gidişat dikkat çekiyor…

Kripto varlıklara vergi geliyor! SEC'ten sonra şimdide Avrupa harekete geçti! Bitcoin ve Ethereum’da kötü gidişat dikkat çekiyor…
Kripto paralarla ilgili yeni yasal düzenlemeler gündeme geldi. SEC’in ardından şimdide Avrupa Parlamentosu (AP) harekete geçti. Kripto varlığı olanlar endişeli. Peki, kriptoda son durum ne?

Avrupa Parlamentosu (AP) tarafından kripto paralara yönelik yeni düzenlemeler gündeme getirildi. Yeni kayna arayışını kripto paralara vergi getirilmesi ile desteklenmesi teklif edildi. Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da kripto paralara karşı son dönemde kısıtlayıcı birçok yasal işlem yapılıyordu.

ABD’nin ardından Avrupa’dan da kripto paralara karşı yapılması hedeflenen yeni yasal düzenlemelerin gündeme gelmesi kripto parası olan yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor. Son dönemde kripto paralarda düşüş eğilimi de dikkat çekiyor.

KRİPTO PARALARA VERGİ DÜZENLEMESİ!

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Birliği’nin (AB) ortak borçlarının geri ödenmesi için muhtelif programların finansmanı için yeni teklifler sundu. Mali işlemler ile kripto varlıklardan vergi düzenlemesinin de yapılması bunlardan biri.

AP milletvekilleri tarafından bütçeye yeni öz kaynaklar sağlanmasına yönelik hazırlanan bir raporda 199 hayır oyuna karşı 356 evet oyu ile düzenleme kabul edildi. AB bütçesi için kurumlar vergisi, finansal işlem vergisi, sınırda karbon vergisi ve kripto varlık vergisi gibi ek vergi düzenlemeleri talep edildi.

KRİPTO VARLIKLARDA SEC ETKİSİ DEVAM EDİYOR!

Diğer yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto varlıklara karşı yapılan düzenlemeler piyasaları etkiliyor. Ancak çatlak sesler de gelmeye başladı. SEC’ten Peirce, AB’nin MiCA’sını kripto düzenlemesi için bir model odluğunu ve ABD’nin adeta kendi ayağına ateş ettiğini ifade etti.

BİTCOİN VE ETHEREUM NE KADAR OLDU?

AP ve SEC başta olmak üzere resmi kurumlardan gelen yeni düzenleme teklifleri ve kısıtlayıcı açıklamalar kripto paraları da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yaşanan son gelişmeler sonrasında 11 Mayıs Perşembe gününde 27 bin 500 dolar seviyesinden işlem görüyor. Takipçisi Ethereum (ETH) ise 1.830 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.