Sıfır araç bayileri için karar verildi: Resmi Gazete’de yayımlandı! Araç satışından kaçan bayilerin yetki belgeleri iptal edilecek. Sürücüler rahat bir nefes alacak!

Sıfır araç bayileri için karar verildi: Resmi Gazete’de yayımlandı! Araç satışından kaçan bayilerin yetki belgeleri iptal edilecek. Sürücüler rahat bir nefes alacak!
Sıfır araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ticaret Bakanlığı’ndan büyük bir adım geldi. Bayiler için alınan yeni karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…

Türkiye’de sıfır araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ticaret Bakanlığı’ndan büyük bir adım geldi. Araç satışlarında yaşanan sorunun çözülmesi için alınan karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni değişiklik İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te yapıldı ve milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren düzenleme seçime 1 hafta kala yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan yeni bir kararla sıfır araçlar için yetki belgesi iptaline ilişkin büyük bir adım atıldı. Buna göre, araç satışından kaçan bayilerin yetki belgeleri iptal edilecek. Ayrıca yetki belgesi iptalinin kapsamı başka maddeler çerçevesince de genişletildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla tüketicileri araç aksesuarı almak için zorlayan, takas için baskı kuran ve takas fiyatlarını piyasanın altında tutan bayilerin de yetkileri iptal edilecek.

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN BAYİLERE “YETKİ” DÜZENLEMESİ
Sıfır araçlarda yaşanan sorun, döviz kurunun yükselmesi ve enflasyonun her geçen gün artmaya devam etmesi sıfır araçların satış performansını etkilemeye devam ediyor. Ekonomik koşulların yanı sıra, araç bayilerinin de ticarette haksız kazanç elde etmeye çalışması araç satışlarını büyük oranda düşürüyor.

Ticaret Bakanlığı, sıfır araç satışlarını yükseltmek ve haksız rekabetin önüne geçmek için yeni bir düzenlemeye imza attı ve mevcut karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

HAKSIZ REKABET EDEN BAYİLERE AF YOK
İkinci Ek Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’te yapılan yeni değişiklikle, bayilerin araç satışını bilerek sınırlandırması halinde yetki belgelerinin iptal edilmesine karar verildi. Bununla beraber araç aksesuarı satın almak için zorlama, takasa yönlendirme ve takas fiyatının piyasa şartlarının altında tutulması gibi durumlarda da yetki belgeleri kullanım dışı bırakılacak.

Alınan yeni kararla sıfır araç satışlarının arttırılması ve bayiler arası haksız ticari rekabetin önüne geçilmesi hedefleniyor. Yeni düzenleme seçime bir hafta kala Resmi Gazete’de yayımlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.