14 Mayıs’ta sessiz çoğunluk ne yapacak?

14 Mayıs’ta sessiz çoğunluk ne yapacak?
Gaziantep’te % 15 ile % 20 arasında büyük bir sessiz çoğunluğu oluşturan ve kimseye fikrini söylemeyen seçmenin ne yapacağı merak ediliyor.

14 Mayıs genel seçimlerine 8 gün kala halen Gaziantep’te seçmenin büyük bir kısmı kime oy vereceği konusunda karar veremezken anket firmanlarının çoğunun da, “Gaziantep’de % 15-% 20 arasında büyük bir seçmen kitlesinin sessiz bir şekilde ne yapacağı konusunda henüz karar vermediği iddia ediliyor. Anket firmalarına göre Gaziantep’te 1 milyon 320 bin seçmenin bulunduğu ve 200 bin dolayında seçmen henüz kararını vermediği ve bütün partilerin adayları sessiz çoğunluğun oylarını almak için, televizyon,bilbord, gazeteler ve radyoların yanı sıra bizzat sessiz çoğunluğun yanına giderek etkilemeye çalıştıkları görülüyor.

İLK KEZ SESSİZ ÇOĞUNLUĞU MESUT YILMAZ GÜNDEME GETİRDİ


Anavatan Partisi’nin güçlü olduğu dönemlerde genel başkanlığını yapan merhum Mesut Yılmaz, bir çok seçimde, “Sessiz çoğunluğun” sesi olduğunu ve bu sloganla seçimlerde iyi oy aldığını ve kitleleri etkilemesinde iyi bir slogan haline getirdiği belirtildi. ANAP’ın merhum genel başkanı Mesut Yılmaz, sessiz çoğunluğun sesine kulak veren seçmen büyük başarı elde ettiğini her seçimde dile getirdi.

SESSİZ ÇOĞUNLUK NE DEMEK?


Sessiz çoğunluk bir ülkede veya bir grupta bulunan, fikirlerini açıkça belli etmeyen geniş bir gruba verilen isimdir. Bu kavram ABD Başkanı Richard Nixon'ın 3 Kasım 1969'da televizyon yayımlanan konuşmasında geçen "Ve bu gece -sizden, sessiz çoğunluktaki Amerikan vatandaşlarımdan- desteğinizi bekliyorum." sözüyle popülerleşmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.