Gaziantep'te O Mahallede Vatandaşın Su İsyanı! Köksalan Mahallesi içme suyu sıkıntısı çekiyor

Gaziantep'te O Mahallede Vatandaşın Su İsyanı! Köksalan Mahallesi içme suyu sıkıntısı çekiyor
Gaziantep ilinin Şehitkamil ilçesine bağlı bir mahalle olan Köksalan köyü su sıkıntısı çekiyor.

Köylüler içme suyu ihtiyacını çoğu zaman bidonlarla köye su taşımakla sağlıyor. Köksalan sakinleri  yetkililerden içme suyu yükünü hafifletecek bir çözüm bekliyorlar.

İçme suyu sıkıntısı ve alt yapı sorunu yaşadıklarını dile getiren köy sakinleri yetkililerin duruma el atmasını talep ettiler.

“Depomuz yıpranmış vaziyette”

Köyde içme suyu sıkıntısı çektiklerini dile getiren bir köy sakini, “Köksalan köyünde içme suyu sıkıntımız var. Depomuz çok yıpranmış vaziyette. Depolarımızda kaçak su var. Yaz geldiği zaman taşıma suyla depomuza döküyorlar. Biz o şekilde su içiyoruz. Biz kuyuların açılmasını istiyoruz. Köyümüzün bir an önce su sorununun çözülmesini istiyoruz. Özellikle yaz geldiği zaman bizler sağlıklı su içemiyoruz. Kışında çok arıza veriyor fakat özellikle yazın daha çok sorun yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Altyapı sisteminin borularının eskidiğini iddia eden köy sakinleri, “Altyapı sorunumuzda var. Bu köyün yıllardır altyapı boruları değişmedi. Bu nedenle borular eskimiş ve hep sorun maraz çıkıyor. Yetkilerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.