MHK 3. Etap VAR Hakem Kampı Gelişim Ligleri Finallerinde Gerçekleşiyor

MHK 3. Etap VAR Hakem Kampı Gelişim Ligleri Finallerinde Gerçekleşiyor
TFF Futbol Gelişim Departmanı tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi'nde organize edilen Gelişim Ligleri Finalleri'nin tüm müsabakalarında VAR sistemi uygulanmaya devam edilecek.

Merkez Hakem Kurulu (MHK); bu organizasyondaki VAR Hakem Kampı üçüncü etabında 27 Nisan-02 Mayıs 2023 tarihleri arasında 10 ikinci lig hakemini ve 8 ikinci lig yardımcı hakemini görevlendirdi. Bu etapta; hakem eğitimlerinin sağlanabilmesi için hakem koçu olarak katılan Türkiye Futbol Federasyonu FIFA Eğitimcisi Cüneyt Çakır'ın yanında, yönetici olarak dönüşümle seminere katılım sağlayan Merkez Hakem Kurulu üyeleri Ali Kunak, Sadettin Güler, Aynur Aysun Akar VAR eğitimlerinin sağlanması için profesyonel VAR kadrosundan iki VAR koçu Alper Ulusoy ve Özgür Yankaya; antrenman düzeni için fiziksel departman antrenörlerinden Hazar Çetinkalp kamp boyunca eğitim verdiler.
Bu kapsamda hakemler, Video Yardımcı Hakemlik konusunda teorik eğitim alarak, simulasyon eğitimleri ve canlı oynanan maçlarda online çalışmalar yapıldı. Oynanan maçlar sonrası belirlenen kliplerle de tüm katılımcı hakem ve yardımcı hakemlere VAR ve hakemlik konularında MHK gözetiminde yapılan eğitimler gercekleştirildi. Katılımcı hakemler; hem VAR sistemli canlı maç yöneterek, hem de VAR ve AVAR görevi alarak VAR sistemi konusunda deneyim kazanmalarıyla, VAR sertifikalandırmaları da gerçekleşmiş olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.