Gaziantep’teki depremzede vatandaşlar kira yardımlarını nasıl alacaklar? Kira yardımı detayları!

Gaziantep’teki depremzede vatandaşlar kira yardımlarını nasıl alacaklar? Kira yardımı detayları!
Kahramanmaraş depremleri sonrasında depremzede kira yardımı için başvuru nasıl yapılır? AFAD depremzede kira yardımı hangi tarihte hesaplarda olacak?

Depremzede kira yardımı başvurularına dair araştırmalar hız kazandı ülkemizde yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki konut hasarı olarak tespiti yapılan ev sahibi ya da kiracılar için barınma desteği sağlanıyor. Bu destekten faydalanmanın şartları nelerdir? AFAD depremzede yardımı ne zaman hesaplarda olacak?

E-DEVLET ÜSTÜNDEN BAŞVURU

Depremzede kira yardımı ödemeleri hakkında ayrıntılar merak ediliyor noktam Kahramanmaraş merkezi depremlerden sonra konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır ya da orta hasarlı olarak tespiti yapılan depremzedelere kira yardımı sağlanıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusu nasıl yapabilir? Kira yardımı ne zaman hesaplarda olacak? Deprem bölgesindeki konut hasarı olarak tespiti yapan ev sahibi ya da kiracılar için e-Devlet sistemi üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvuruları kabul edilmekte.

EV SAHİPLERİ İLE KİRACILAR İÇİN

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafınca deprem bölgesinin konutu hasarı olarak tespit yapılan efsane gibi ya da kiracılar barınma desteği başvurularına, e-Devlet sistemi üzerinden AFAD’ın ‘Afetzede Barınma Desteği’ ekranından yapmaları mümkün. Hasarı olarak tespiti yapan ev haklarına aylık 5.000 TL, kiracılar için de aylık 2.000 TL barınma desteği sağlanacak. AFAD depremzedeler için kira yardımı ödemesini, Ziraat Bankası üstünden hesaplara aktaracak. Banka hesabı olanlara mobil ve internet bankacılığı aracılığı ile görüntüleyebileceğini depremzede yardımı, banka hesabı olmayanlar için de SMS yolu ile öğrenilebiliyor.

SMS SORGULAMASI YAPILABİLİR

SMS sorgulaması yapmak için; BAKIYE yazarak 4747’e göndermek bu aşamada yeterli oluyor. BU SMS, operatörünüzün SMS tarifesi üstünden 1 SMS karşılığı ücreti bulunuyor. Depremden etkilenen vatandaşlar için yardımlar sürüyor. Konutu hasar alan ev sahibi ve kiracılar için bakanlık tarafından maddi destek sağlanıyor. Bu maddi destek ev sahipleri için 5.000 TL, kiracılar içinse 2.000 TL olarak hesaplara yatırılıyor. AFAD depremzede kira yardımını Ziraat Bankası hesabı üzerinden depremzede vatandaşlara aktarıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.