Sığır Kuyruğu Nedir?

Sığır Kuyruğu Nedir?

Sıraca otugiller ailesine sahip olan sığırkuyruğu yüzyıllardan beri kullanılmakta olup günümüzde de varlığını halen sürdüren bir bitkidir. Ana vatanı Avrasya olan sığırkuyruğu sağlığı korumada önemli bir role sahiptir. Faydaları saymakla bitmeyen sığırkuyruğu günümüzde alternatif tıp alanında oldukça etkili bir biçimde kullanılır. Dünyanın birçok farklı yerinde yetiştirilmekte olan sığırkuyruğu ülkemizde ise Marmara, Ege, Akdeniz bölgelerinde aktif bir şekilde yetiştirilmektedir. Sarı renkli çiçekleriyle tanınan ve hoş bir görüntü sunan sığırkuyruğu Latincede ise verbascum thapsus olarak bilinir. 60-200 santim arasında değişen boyu ile sığırkuyruğu genellikle yaz ve sonbahar aylarında çiçek açar. Türkiye’de de aktif bir şekilde yetiştirilmekte olan bu bitkinin birçok türü bulunmakta olup ülkemizde de 200 türü bulunur. Farklı isimleriyle de bilinen sığırkuyruğu İç Anadolu’da Kurt Kulağı diye bilinirken kolay yanan bir bitki olduğu için de çoban çırası olarak da bilinir. Birçok farklı kullanım alanları sunan sığırkuyruğu 21. Yüzyıldan itibaren tüketilmekte olan bir bitki olarak karşımıza çıkar.

İki yıllık olan yuvarlak kesitlerden oluşan ve ince tüylerle kaplı olan sığırkuyruğu ilk yılını çiçeksiz geçiren oldukça dayanıklı bir yapıya sahip otsu bitkidir. Sığırkuyruğu ikinci yılında ise sarı renkli çiçekler açar. Çiçekler belirli bir olgunluğa ulaştığında ise tohumlar meyvelere dönüşür ve tohumları zamanla çoğalır. Sığırkuyruğu faydaları saymakla bitmediği için sağlık alanında da kullanılarak bizlere geniş bir kullanım yelpazesi sunar. Sığırkuyruğu otu nedir sorusunun cevabı yukarıda açıklandığı gibi sığırkuyruğunun birçok hastalığa da iyi geldiği de söylenebilir. Uzmanlar tarafından sağlık için oldukça önerilen sığırkuyruğu birçok kişi tarafından ilgi çekmiş ve tercih edilmeye başlanmıştır.

Sığırkuyruğu otu faydaları arasında en bilineni cilt yenileme özelliğine sahip olmasıdır. Sığırkuyruğu parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin kullanacağı bitkisel bir ürün haline gelmiştir. Aynı zamanda da sadece cildi parlak bir görünüme kavuşturmakla kalmayıp cildi pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Hücrelerin yenilenmesini sağlayan sığırkuyruğu sivilce, akne ve daha birçok siyah nokta ya da leke gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Bu noktada ise önemli olan detay sığırkuyruğu düzenli ve sistemli bir şekilde kullanılması gerekir.

Çağımızın sorunlarından biri de yoğun iş temposunda çalışmaktadır. Birçok insan yoğun iş temposundan dolayı yorulduklarından dolayı ya da farklı sebeplerden dolayı gıda takviyelerine yönelir. Gıda takviyesi genellikle besinlerin yeterli miktarlarda tüketilemediği zamanlarda alınan bitkisel üründür. Gıda takviyelerinin içinde şifalı bitkiler başta olmak üzere birçok vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Gıda takviyelerinin içinde bulunan şifalı bitkilerden biri de sığırkuyruğu olarak karşımıza çıkar. Şifalı bir bitki özelliği taşıyan sığırkuyruğu tıp alanında birçok hastalığın tedavisinde kullanılmakla birlikle aynı zamanda da gıda takviyelerinin içinde bulunmaktadır. Bu sayede besinleri yeterli bir şekilde alamayan kişiler bu sığırkuyruğu takviye edici gıdayı kullanarak son derece etkili bir çözüm yolu sunarak bireylerin besinleri yeterli miktarda almasını sağlar. Sığırkuyruğu takviye edici gıdanın içerisinde bulundurmuş olduğu birçok mineral ve vitamin sayesinde vücudun dengeli bir şekilde çalışmasını sağlayarak sağlığa olumlu etkileri bulunur.

Sığırkuyruğu Otu İle Bitkisel Tedavi

Şifalı bir bitki özelliği taşıma sebebiyle bilinen sığırkuyruğu otu tıp alanında birçok hastalığın tedavisinde kullanılsa da son zamanlarda daha çok alternatif tıp alanında kullanılmaya başlanmıştır. Bitki kuruduğunda odunsu bir yapıya sahip olduğu için oldukça trend haline gelerek son zamanlarda sağladığı faydalar sebebiyle de birçok kişi tarafından kullanılmaya ve tercih edilmeye başlanmıştır. Sığırkuyruğu birçok alanda tercih edilip kullanılsa da asıl amacı bitkisel tedavilerdir. Günümüzde varlığını etkin bir biçimde devam ettiren sığırkuyruğu bitkisel tedavilerde son derece kullanılmakta olan aynı zamanda da etkili bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkar. Faydalarının anlatmakla bitmediği sığırkuyruğu cilde iyi etkileri olan bir bitkisel üründür. Sağlıklı ve ideal bir yaşam sürmenizi sağlayan sığırkuyruğu otu kış aylarında bitkisel tedavi olarak kullanılarak öksürükleri azaltmaya yardımcı olan bir bitki türüdür. Aynı zamanda da sadece öksürükleri geçirmekle kalmayıp birçok enfeksiyon ya da iltihaplanmaya karşı birebir çözüm olarak karşımıza çıkar. Balgam söktürücü etkisiyle bilinen sığırkuyruğu boğaz ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir. Sağlamış olduğu birçok fayda ve şifalı bitki olma sebebiyle bitkisel tedavide oldukça fazla bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Sığırkuyruğu otu birçok farklı şekilde kullanılabildiği gibi çay şeklinde de içilebilir. Ağrıya oldukça etkili ve kısa bir biçimde yanıt veren sığırkuyruğu otu çay şeklinde içildiğinde migren ve baş ağrılarına karşı oldukça dirençli bir hale gelecektir. Faydalarını söylemekle bitiremediğimiz sığırkuyruğu otu kemik ağrısından tutun da kulak ağrısına kadar vücutta bulunan birçok ağrıya karşı tepki verebilmekte olduğu için bitkisel tedavilerde kullanılmak üzere ön sıralarda yer alır. Bitkisel tedavide daha çok vücutta herhangi bir bölgede oluşan mantarları tedavi etmek amacıyla kullanılan sığırkuyruğu otu farklı biçimlerde kullanılabilmektedir. Sığırkuyruğu yağı ya da sabunu kullanılarak mantarlar bitkisel tedavi uygulanarak kolay bir şekilde sığırkuyruğu yardımı ile geçirebilir.

Geniş kullanım alanları sunan sığırkuyruğu birçok alanda kullanıldığı gibi aynı zamanda da bitkisel tedavi amaçlı gıda takviyeleri şeklinde alınarak da kullanılabilir. Yeterli besinleri alamayan bireyler bu sayede şifalı bir bitki olan sığırkuyruğu takviye edici gıdayı kullanarak besin ihtiyacını buradan karşılayabilir. İçerisinde sadece sığırkuyruğu bitkisi bulundurmayıp aynı zamanda da hindiba, kitre, safran, pelin otu, şahter otu bulunduran gıda takviyesi zengin içeriğe sahiptir. Eğer siz de besin takviyesine ihtiyaç duyuyorsanız ve nereden alacağınızı bilmiyorsanız hekimzade sitesinden gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sığırkuyruğu takviye edici gıdanın kullanım şekli genellikle yemeklerden yarım saat ya da bir saat sonrası ılık su ile birlikte bir kapsül şeklinde alınabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.