Partilerde tartışmalı Gaziantep anketlerinde kimler listede var? Ak Parti-MHP-CHP-İyi Parti-HDP ve ittifaklarda son durum nedir?

Partilerde tartışmalı Gaziantep anketlerinde kimler listede var? Ak Parti-MHP-CHP-İyi Parti-HDP ve ittifaklarda son durum nedir?
Gazantep’te 14 Mayıs seçimleri için bir çok anket firması anketler yapıyor. Anketlere göre genellikle listelere sürpriz isimler çıkarken Ak Parti’nin Gaziantep listesinde genellikle mevcut milletvekillerinin ağırlığı hissedilirken CHP’de genç isimler öne çıktığı dikkat çekerken MHP’de de yine aynı şekilde mevcut milletvekillerinin seçilme şansının daha fazla olduğu ileri sürüldü.

Gazantep’te 14 Mayıs seçimleri için bir çok anket firması anketler yapıyor. Anketlere göre genellikle listelere sürpriz isimler çıkarken Ak Parti’nin Gaziantep listesinde genellikle mevcut milletvekillerinin ağırlığı hissedilirken CHP’de genç isimler öne çıktığı dikkat çekerken MHP’de de yine aynı şekilde mevcut milletvekillerinin seçilme şansının daha fazla olduğu ileri sürüldü. Bunun yanı sıra İyi Parti’de de Gaziantep’te temayül yapılmadığı ancak Genel Başkan Meral Akşener’in yaptığı telefonlarda ise beklenmedik isimler öne çıktı. HDP Gaziantep listelerinde parti kapatıldığı takdirde Yeşil Sol Parti ismiyle seçime girecek. HDP kapatılmaması halinde işadamı Osman Demirci ve listede Gaziantepli yazar Ahmet Ümit’in isimleri anketlerde etkili isim olarak listede yer alabilecekleri tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Deva Gaziantep’te kendi listesiyle girdiği takdirde Ertuğrul Kaya’nın açık ara olduğu ve Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti’de henüz onlarda da listelerin netleşmediği ve anketlerde de Ak Parti’te belediye başkan yardımcılığı yapan ve Oğuzeli Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Bekir Öztekin’in etkili bir isim olarak listede sürpriz bir aday olarak olduğu belirtildi.

AK PARTİ’DE ANKETTE ÖNDE OLAN İSİMLER KİMLER?
Ak Parti Gaziantep milletvekili aday listelerinde 145 kişinin başvurduğu öğrenildi. Bir çok anket firmasının yaptığı anketlerde listenin başına açık ara önde olan eski adalet bakanı Abdülhamit Gül, yine aynı şekilde mevcut milletvekilleriyle ilgili olarak Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Nejat Koçer, Ali şahin, Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel’in de isimleri öne çıktığı dikkat çekti. Bu milletvekillerinin ankette öne çıkma nedeninin tanınmış olmalarından dolayı yüksek olduğu ifade edildi. Mevcut milletvekillerinin durumu anketin sonucuna göre ve yapılan araştırmalara göre son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği öğrenildi. Genellikle Gaziantep milletvekilleri için yaptığı konuşmaların önemli olduğu öğrenildi. Ak Parti Gaziantep listelerinde en çok Ak Parti Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in ön listeyi hazırlayarak Erdoğan’a verdiği öğrenildi. Yine aynı şekilde listeye gireceklerin arasında İslahiye ve Nurdağı’nda etkili olan Şamil Tayyar’ın da etkili olduğu dikkat çekerken bürokratlardan Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, yine Şanlıurfalı bürokrat Latif Karadağ’ın büyük ihtimalle listede yer alabileceği söylenirken Ak Parti Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Feray Yılmaz’ın da Derya Bakbak’ın olmaması halinde isminin listede yer alacağı, Ak Parti’de 9 yıl il başkanlığı yapan Eyüp Özkeçeçi ve Şahinbey İlçe eski başkanı Hasan Teke ve işadamı listesinde Cuma Reyhan, Bayram Kılıç’ın ve Memik Terlemez’i yer büyük ihtimalle ilk 14’te olabilecekleri tahmin edildiği kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN GAZİANTEP CHP İÇİN TELEFONLU ANKET SONUÇLARINDA KİMLER VAR?
CHP Genel Başkanı ve aynı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep için özel bir telefon anketi yaptırdığı ve bu anketlerde sürpriz isimlerin çıktığı dikkat çekerken daha önce parti meclisinde yer almasını istediği CHP eski il başkanı ve aynı zamanda Makine Mühendisler odası eski başkanı Ali Peri’nin genellikle CHP Gaziantep teşkilatı tarafından istendiği iddia edilirken, genç adaylardan Şahinbey Belediyesi eski meclis üyesi Uğur Kalkan, yine Gaziantep gündeminde sürekli olan Avukat Önder Alkurt, Gökhan Çeliktürk, Cihan Atar, Umut Yılmaz, Bektaş Şarklı, mevcut milletvekili İrfan Kaplan’ın yanı sıra ilk 14 listede yer alacak isimler arasında yapılan telefon anketinde yıllardır CHP’ye hizmet eden Reis Reisoğlu, aynı şekilde aslen Pazarcıklı olan Gaziantep Üniversitesi’nde büyük hizmetleri olan Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, 2019 belediye seçimlerinde % 30 oy alan CHP eski il başkanı Nesrin Tuncel, yine aynı şekilde CHP il başkanlığı görevinde bulunan Diş Hekimi Lütfü Demir, Öztürkmen ailesinin etkili ismi CHP eski il başkanı Hasan Öztürkmen, yine kadın adaylar arasında CHP’de kayyum olarak atanan Vjdan Aktaş, Avukat olarak CHP’de her seçimde başarılı hizmeti bulunan Abdülkadir Özçelik, yine aynı şekilde Anka Hastanesi sahibi Cengiz Bayram’ın isimleri konuşuluyor.

ANKETLERDE MHP’DE ESKİLER Mİ? YENİ SÜRPRİZLER VAR MI?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gaziantep için özel bir anket yaptığı iddia ediliyor. Bu anketlerde mevcut iki milletveki Sermet Atay ve Muhittin Taşdoğan öne çıkarken yine sürpriz olarak 1999 seçimlerinde MHP’nin üç çıkarmasında başrol oynayan MHP eski ilçe başkanı Cuma Kaymakçı’nın yanı sıra Gaziantep’te oturmadığı halde MHP’nin yedek Merkez Karar üyesi Avukat Mutlu Candağlı ve Ankara’da yine Avukatlık yapan Ayşe Zerrin Bostancı’nın isimleri konuşuluyor. MHP’de 14 listede bu isimlerin olduğu iddia ediliyor.

İYİ PARTİ GAZİANTEP ANKETLERİ AKŞENER’İN MASASINDA
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep için yaptırdığı anketlerde mevcut milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Filiz yer almazken Gaziantep’i Ankara’da İyi Parti Türkiye Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Mehmet Murat Yaprak, aynı şekilde İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Ümit Özdağlı ile Ümit Dikbayır’ın yanında görev alan Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkan yardımcısı Bayram Sarıca’nın oğlu İbrahim Sarıca, Gaziantep’in genç ve tanınmış işadamı İyi Parti’nin kuruluşunda buyana görev alan Mehmet Özberk, Dursun Karahan, Hasan Alpdoğan ile bunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2019 yılında aday olan ünlü Avukat Ejder Demir, yine aynı şekilde İyi Parti Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mustafa Altunbaş, MHP’den İyi Parti’ye geçen Gaziantep eski milletvekili Mehmet Ay, İyi Parti’nin kuruluşunda yer alan Mehmet Çopuroğlu, eğitimci Mesut Niziplioğlu ile genç aday Tibet Ekinci, Emine Nisa Çakır’ın olduğu söyleniyor. Bu isimlerin büyük çoğunlunun ilk 14’te yer alması bekleniyor.

HDP VE YEŞİL SOL’DA SON DURUM NEDİR?
Gaziantep’te HDP milletvekilliğini iki yıldan buyana yapan Prof. Dr. Mahmut Toğrul, iki dönem şartından dolayı aday olmayacağı söylenirken HDP’nin kapatılmaması halinde iş adamı Osman Demirci’nin yanı sıra Yeşil Sol Parti olarakta Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit’in ismi öne çıkıyor.

DEVA’DA ERTUĞRUL KAYA AÇIK ARA ÖNDE
Ak Parti’den Deva Partisi İl Başkanlığına geçen Ali Babacan’ın yol arkadaşı Ertuğrul Kaya , Gaziantep’teki çalışmalarından dolayı kendi listeleriyle seçime girmeleri halinde birinci sırada olacağı söyleniyor. Bunun yanı sıra Deva Partisi teşkilatından istifa eden Ak Parti’ten Halfeti Belediye başkan adayı olan Mehmet Erdoğan’ın ilk sıralarda yer almaları bekleniyor.

GELECEK PARTİSİ ANKETİNDE ÖZTEKİN AĞIRLIĞI
Gelecek Parti Genel başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Gaziantep için özel yaptırdığı ankette uzun yıllardır Gaziantep siyasetinde bulunan Ak Parti’nin Şehitkamil Belediye Başkan yardımcısı ve Oğuzeli Belediye Başkanlığını yapan Bekir Öztekin’in çıktığı ve bu nedenle ittifaklar olduğu halde Öztekin’in listede yer alacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda Bekir Öztekin, İyi Parti’den belediye başkan adayı olduğunda % 11’lik oy aldığı da dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.