172 Senelik The New York Times’in Artık Mavi Rozeti Yok! Elon Musk Kaldırılan Rozet Hakkında Açıklama Yaptı!

172 Senelik The New York Times’in Artık Mavi Rozeti Yok! Elon Musk Kaldırılan Rozet Hakkında Açıklama Yaptı!
Elon Musk, kendisine dair eleştiri de bulunduğundan dolayı 172 senelik The New York Times’ın Twitter’da bulunan mavi tikini kaldırmaya karar verdi! İşte detaylar...

Elon Musk ile The New York Times arasında senelerdir devam eden gerilim de yeni bir adım daha atılmış oldu. Öyle görünmekte ki Elon Musk, sırf canı öyle istedi diye The New York Times’in sahip olduğu mavi tik rozetini kaldırmaya karar verdi. 172 senedir varlığını sürdüren The New York Times, sosyal medya platformu olan Twitter’daki mavi rozetini kaybetti. Elon Musk’ın bu adımı sonrasında yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor!

MUSK’IN SAVAŞI SÜRÜYOR

Özellikle sosyal medya platformu Twitter’ı satın almasından bu zamana medya kuruluşları ile bir savaş içine girmiş olan Elon Musk, çarpıcı bir karara daha imza atmış oldu. Devamlı olarak bir biri ile yarış halinde olduğunu gördüğümüz The New York Times ile Elon Musk, bu kez de mavi tik içine adeta birbirine girdi. İki arasında mavi tik gerilimi yaşandı.

5 MİLYON TAKİPÇİLİ HESAP

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda 1 Nisan’dan itibaren mavi tik bulunmakta olan hesaplardaki rozetin, Twitter Blue üyeliği olmadığı sürece kaldırılacağını duyurmuştu. Dün 3 Nisan olmasına rağmen Twitter dünyasında mavi tiklerde herhangi bir değişim söz konusu olmadı. Değişim yaşanmazken bahsi geçen konuya dair tek kurban ise 5 milyon takipçili hesabı ile The New York Times oldu.

AÇIKLAMA YAPTI

Twitter’ın şu an sadece The New York Times’in mavi tikini kaldırmış olmasının arkasında herhangi bir neden ise yer almıyor. Ancak aradığımız gerçekçe pek de kurumsal bir geçerliliği olmayabilir. Twitter’ın sadece tek bir adamın şirketine dönüştüğüne dair yorumlar gündemde yer almakta. Bu yorumu ise Musk’ın şu paylaşımı destekler nitelikte; ‘New York Times’in en büyük olan trajedisi, propagandalarının bile ilgi çekmemesi. Akışları Twitter’ın ishal halinin karşılığı, okunamıyor. Sadece en iyi makaleler yayınlansaydı çok daha gerçek takipçileri olurdu. Bütün yayınlar için durum aynı’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.