Yeniden Refah Partisi Gaziantep’te Kılıçdaroğlu'nu mu Erdoğan'ı mı destekliyor?

Yeniden Refah Partisi Gaziantep’te Kılıçdaroğlu'nu mu Erdoğan'ı mı destekliyor?

Türkiye genelinde  Yeniden Refah Partisi’nin 14 il başkanı Genel Başkan Fatih Erbakan’dan ters düşerek Kemal Kılaçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanlığı adaylığında destekleyeceklerini söylediler.Sosyal medyada yapılan açıklamada Kayseri Konya ve 12 il daha Kılıçdaroğlunu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde desteyeceklerini açıkladı. Gaziantep Yeniden Refah partisi ise kimi destekleyecekleri konusunda bir açıklama yapmadılar.

AKP’yle görüşmelerin sonunda önce Cumhur İttifakı'na katılmayacağını açıklayan, ancak ani bir kararla ittifaka katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi’yle (YRP) ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Karar yazarı Elif Çakır, Yeniden Refah Partisi'nin 14 il teşkilatının kritik karar aldığını ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini aktardı.

Elif Çakır, Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayan ve Şubat 2022’de katıldığı bir programda Erdoğan’ın adaylığıyla ilgili, “2014 ve 2018 dolayısıyla 2 kere seçilmiş artık 3. kez seçime girmesi hukuken mümkün görünmüyor” dediği ortaya çıkan Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi'yle ilgili 14 teşkilat liderinin kararına ulaştığını iddia etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.