Kalp Krizini Önleyici Etkisi Bulunuyor! Potasyum Zengini Gıdalar!

Kalp Krizini Önleyici Etkisi Bulunuyor! Potasyum Zengini Gıdalar!
Böbrek ve kaslar için koruma görevi görüyor! Kalp krizi için önleyici etkisi var. Tansiyon için ilaç olan potasyum deposu besinler! İşte detaylar...

Hayati derecede bir öneme sahip olan potasyum besinlerde yer alır ve insan vücudu için önemlidir. Eksikliğinden birçok soruna yol açan potasyum vücudun gereksinim duyduğu bir mineral ve elektrolittir olmaktadır. Her ne kadar birçok kişi muzda olduğunu bilse de aslında potasyum içeren farklı besinlerde bulunmakta.  Potasyum, sinirler, kaslar ve kalbin sağlıklı olması adına besin değerlerinin ve atıkların hücreler arasında taşınmasına yardım eder. İşte potasyum zengini besinler!

TEMEL TAŞLARDAN BİRİ POTASYUM

Vücut için temel taşlardan biri olan potasyum tam bir şifa kaynağı. Günlük beslenme listesinde mutlaka ilk sıralarda yer alması gereken potasyum, eksikliği ve yüksekliği ise birçok hastalığa sebep olmaktadır. Böbrek ağrılarınız artıyorsa ya da böbrek taşı devamlı olarak gündeminizde kalmaya devam ediyorsa potasyum ihtiyacınız olabilir. Potasyum küçük büyük fark etmeksizin herkesin gereksinimi olan bir mineraldir.

BÖBREKLER VE KASLAR İÇİN ETKİLİ

Potasyum, kalbin, böbreklerin, kaslar ile sinirlerin çalışmasında son derece önemli olan bir mineral olarak karşımıza çıkmaktadır. Elektrolit olması sebebi ile sinirlerin uyarılara karşı yanıt vermesi ve kasların kasılmasında önemli bir etkendir. Üstelik bu kaslara kalp kasları da dahil olmaktadır. Tuzda bulunan sodyum kan basıncını yükseltmedeki etkisinde dengeleyici rol oynar. Böbrekleriniz vücudunuz için uygun miktarda potasyum almasına yardım eder. Fakat kronik olarak böbrek sorunları olanlarda fazla potasyum vücuttan atılmaz. Kimi ilaçların potasyum seviyesinde yükselme yapacağı da akıldan çıkartılmamalıdır.

POTASYUM DEPOSU OLAN BESİNLER

Deniz ürünleri. Soman, pisi balığı, uskumru ve ton balığı gibi popüler olan balıkların tümü potasyum bakımından zengindir.

Mezelerin ve salataların vazgeçilmezi olan avokado potasyum açısından zengin olan bir meyvedir. Yarım fincan kremalı avokado porsiyonu ortalama olarak 364 miligram potasyum bulundurmaktadır.

Potasyum deposu olan önemli bir başka besin kaynağı ise baklagildir. Fasulye potasyum açısından son derece zengin bir gıda olmaktadır Soya fasulyesi de.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.