Migren Ağrılarını Kısa Sürede Kesiyor! Nane Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?

Migren Ağrılarını Kısa Sürede Kesiyor! Nane Yağının Kullanım Alanları Nelerdir?
Nane sadece yemeklerde değil başka alanlarda da kullanılmaktadır. Sağlık konusunda birçok faydası bulunan nane yağının faydaları! İşte nane yağı hakkında bilinmesi gerekenler! İşte detaylar...

Nane sadece yemeklerde kullanılan bir baharat değil başka kullanım alanları da bulunmaktadır. Bu kullanılan alanlardan biri de nane yağı olmaktadır. Naneden elde edilerek üretimi yapılan nane yağının sağlık olmak üzere pek çok faklı alanda kullanımı mevcuttur. Nane yağı başta mide sorunları, bağırsakla ilgili sorunlar, soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ağız ile diş sağlığından da son derece etkili olan nane yağı gargarada da kullanılabilir.

BİRÇOK FAYDASI VAR

Nane, Akdeniz’e özgü bir bitki olup farklı ülkelerde de yetişmektedir. Bu ülkeler için de ABD, İngiltere ve İtalya yer almaktadır. Dünyanın en ferahlatıcı yağlarından biri olarak kullanılmakta olan nane yağı tıbbi amaçlar ile kullanımı yapılmıştır. Eski Mısır, Yunanistan ve Roman zamanlarına kadar bu anlamda kullanımı vardır. Nane yapraklarının altında bulunan hücrelerde yer alan nane yağı ve taze veya kısmi bir şekilde kurutulup yapraklan damıtılma işlemi yapılır. Nane yağı doğrudan yemekler ile içecekle beraber tüketilmesinin yanı sıra gargara olarak da ağız sağlığı için kimi maske ve bakım kremleri ile saç ve cilt içinde kullanımı mümkün.

NANE YAĞININ YAPIMI

Nanenin düşük sıcaklıkta ısıtılarak nanenin neminden yağ çıkarılması ile üretimi yapılmaktadır. Nane yapraklarının ısıtılması ile oluşturulan buharın soğumasına ve ısıya dönüşmesine müsaade edilmektedir. Bu buharın soğuması ile meydana gelen sıvı mentolün ortalama olarak %45 kadarını içermektedir. Naneye şifa ile fayda özelliği katkısı sunan da mentol olmaktadır.

NANE YAĞININ KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Nane yağının saç, cilt gibi pek çok sorun için faydası olduğu bilinen gerçekler arasındadır. Antimikrobiyal özelliğinden kaynaklı bağışıklık için güçlendirici olup sindirim için fayda sağladığı ve hazmı kolaylaştırmış olduğu da bilinmektedir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici görevi gören nane yağı migren ağrıları için ve kas ağrıları içinde kısa zamanda ağrı kesici görevinde olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.