Bu Meyve Portakal Hakkında Bildiklerimizi Sorgulatacak! İçinde 20 Kat Daha Fazla C Vitamini Bulunduruyor!

Bu Meyve Portakal Hakkında Bildiklerimizi Sorgulatacak! İçinde 20 Kat Daha Fazla C Vitamini Bulunduruyor!
Bu meyveyi tüketenler kolay kolay doktor yüzü görmüyor. Portakaldan bile 20 kat daha çok C vitamini bulundurmakta. İşte o meyve!

C vitamini, vücudun direnç ve daha sağlıklı olması için kullanılan vitaminlerden biri olmaktadır. Özellikte artış görülen enfeksiyonlara karşı vücudun daha dirençli olmasına katkı sağlamakta olan besinlerden faydalanmak son derece önemlidir. En yüksek C vitaminin portakal da diye biliniyor olsa da bu meyve içinde portakaldan 20 kat daha çok C vitamini bulundurmakta. Faydası ise saymakla bitmiyor!

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak adına doğru ve dengeli bir beslenme yapmak son derece etkili bir yoldur. C vitamini vücudu hasar ve hastalıklara karşı görüme görevi bulunmaktadır. C vitamini denildiği zaman ise akıllara ilk olarak portakal, kivi ve mandalina meyveleri gelmektedir. Fakat bu meyvelerin haricinde ise tadına ve dış görünümüne çok alışık olmadığımız liçi meyvesi de C vitamini açısından son derece zengin bir meyve olarak karşımıza çıkmaktadır. Liçi meyvesinin içinde portakala göre 20 kat daha çok C vitamini bulunmakta. Liçi meyvesinin faydaları ise say say bitmez türden.

LİÇİ MEYVESİ TÜRKİYE’DE NEREDE YETİŞMEKTEDİR?

Kral meyvesi olarak da adlandırılan liçi meyvesi ülkemizde sadece Mersin ve ilçelerinde yetişmektedir. Liçi meyvesinin fiyatı ise değişim göstermektedir.

LİÇİ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Liçi meyvesi içinde bol miktarda lif bulundurur. Lifli meyveler de bağırsak sağlığı için son derece etken rol oynar. Bağırsak sorunları ile savaşan egzotik meyve, sindirim sistemi için doğru bir tercih olmaktadır.

  • Antioksidan özelliğinden dolayı, kalp sağlığı için de son derece etken rol oynamaktadır. Kandaki damar tıkanıklığı için giderici rol de olur ve bu ihtimali de ortadan kaldırmak için rol sahibidir
  • Bakır ve demir bakımında da güçlü olan meyve bu özelliğinden dolayı d akan dolaşımında artış yapar. Hücrelerin yenilenmesini ve beslenmesini sağlamış olur.
  • Liçi meyvesi bol miktarda C vitamini içermektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.