Evlilik Hayatınızda Mutsuzsanız Sebebi Bu Hastalık Olabilir! Uzmanlar Açıkladı!

Evlilik Hayatınızda Mutsuzsanız Sebebi Bu Hastalık Olabilir! Uzmanlar Açıkladı!
Bu hastalık boşanmaya kadar götürebiliyor! Eğer siz de evlilik yaşamınızda mutlu değişeniz sebebi bu hastalık olabilir! İşte merak edilen o hastalığın ayrıntıları!

Sevgililik zamanında her şey çok daha kolay bir durumdayken evlilikten sonra kimi heyecanları bitmesi ve artmış olan sorumluluklar ile çeşitli sorunlar gündeme gelebiliyor. Bu sorunların çözüme kavuşmaması da boşanmaya kadar götüren bir kapıyı aralayabiliyor. Fakat meydana gelen sorunların tek sebebi eşlerden kaynaklı olmayabilir. Evlilik hayatında bir türlü mutluluk hissedemiyorsanız bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

HİÇBİR SORUN OLMAMASINA RAĞMEN

Boşanma olayları günden güne bir artış içinde. Hem erkekler hem de kadınlar evliliklerin mutsuz olduklarını açıklıyorlar. Mutsuzluğa yol açan birçok unsur bulunmakta. Bu unsurlar içinde ilgisizlik, saygısızlık ve sorumluluk bilincinin bulunmaması, evliliğe üçüncü bir kişinin dahil olması yer almakta. Fakat ortada hiçbir sorun olmamasına rağmen mutlu olamayan pek çok kişi de olabiliyor.

ANHEDONİ HASTALIĞI NEDİR?

Evlilikte devamlı olarak sürmekte olan mutsuzluğun sebebini bilemiyorsanız anhedoni hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. Uzmanlar kişilerin evlilik yaşamında tatmin duygusunun neden azalmış olduğuna dair yapmış oldukları bir çalışma sonrasında anhedoni tehlikesine dair uyarıda bulundular.

Sosyal anhedoni olarak da isimlendirilen bu durum, psikolojik bir sorun olmaktadır. Anhedoni, kişilerin evlilik hayatında hiçbir leyden tatmin olmamasına sebep olmaktadır. Bu durum, evli çiftlerin arasında mesafe girmesine, iletişimde sorunların yaşanmasına, bunların sonrasında ise evlilikleri ile alakalı olarak bitirme kararı almasına kadar yol açabilecek bir süreç. Bahsi geçen rahatsızlık iki farklı şekilde kendini göstermektedir.

İKİ DURUM ARASINDAKİ FARK

Bir habere göre, uzmanlar motivasyon, haz beklentisi ile ilgi azalmayla kendisini gösteren anhedoninin eşler içinde uyumsuzluğa ve zamla yıkıcı ve sorunlu bir iletişime neden olabileceğini ifade ediyor. İnsanlar sosyal canlılardır. Fakat kimi kişiler sosyal yaşam içinde daha az bulunmayı tercih eder. Bu durum kimi yorumlarda kişilerin ait olma gereksinimlerinin daha az olması olarak açıklar. Fakat anhedoni, içe dönük olmak ya da sosyal kaygı taşımak aynı şey olmamaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.