Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Almanya işçi yasası değişti kurallar esnedi! 2 milyon genç başvurabilecek!

Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat! Almanya işçi yasası değişti kurallar esnedi! 2 milyon genç başvurabilecek!
Yurt dışında çalışma hayali olanlar bu habere dikkat. Almanya hükümeti tarafından yabancı işçi alımına yönelik uygulanan kanunda değişiklik yapıldı. Artık vize başvurusu ve çalışma izni ile ilgili tüm kararlar daha esnek hale geldi. Ancak tek bir şart koşuldu. O detay haberimizde…

Almanya giderek büyüyen işçi açığını erkenden kapatabilmek ve olaya müdahale edebilmek için kanunlarda değişiklik yaptı. Dışarıdan ülkeye gelerek çalışacak olan işçilere yönelik kurallarda esneklik sağlandı. Hükümetin tasarladığı bu yeni işçi yasası meclise sunuldu. Yasa Bakanlar Kurulu tarafından incelenerek onay verildi.

Almanya'da çalışacak nitelikli işçi alımına yönelik yasa tasarısı 29 Mart tarihinde paylaşıldı. Yapılan bu yenilik ile beraber 2022 yılında başlayan hala devam eden 2 milyona yakın nitelikli ya da vasıfsız işçi açığının tamamen kapatılması hedeflendi. 2030 yılına yayılarak oluşacak işçi sıkıntısının önüne geçebilmek hedefleniyor.

ÜLKEYE GEÇİŞ KOLAYLAŞACAK!

Benzer bir karar 1960'lı yıllarda uygulanmıştı. Binlerce Türk bu faydadan yararlanabilmek için akraba Almanya'ya gerek orada çalışma yaşantısını başlatabilmişti. Bu yasanın Türklere faydası ne olacak dendiğinde akla şu geliyor. Normal şartlarda bir akraba ile ya da iş yeri ile bağlantılı olarak gidilebilen Almanya'ya hiçbir sebep sunmadan sadece işçi olarak başvuruda bulunmak istenebilecek. Bu durum daha rahat şekilde buraya gidebilmek geçmişte olduğu gibi yine kolaylaştıracak.

“NİTELİKLİ” PERSONEL DETAYINA DİKKAT!

Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Nancy: “Modern bir göç yasası oluşturduk. Bu bir fırsat ekonomimizin ihtiyacı için uzman personelleri ülkemize sonunda kazandıracağız. vasıflı ve vasıflı olan personeller buraya gelerek iş piyasalarında yer bulacaklar.”

İŞÇİ OLARAK BAŞVURU ŞARTLARI

Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyenler için de elbette ki yapılan bu yeni tasarımla beraber belirli şartlar ortaya kondu. Başvurmak isteyen kişilerin Türkiye'de bir mesleği olması o meslekte çalışması ya da benzer bir meslek için Almanya'ya gelmesi ya da ilgilendiği alanla yönelik mesleki eğitim almak için meslek eğitimi ya da kalfalık yeri bulduğu anda geçebilmesi mümkün oluyor.

Almanya'ya gelecek olan kişilerde aranan şartlar:

  • Nitelikli işçi olmasına dikkat ediliyor. Türkiye'de aldığı tüm sertifikalar önemli olacak. Mezuniyet belgeleri, kalfalık belgesi, meslek oda kaydı gibi en az 2 yıllık tecrübe aranacak.
  • Normal şartlarda talep edilen diploma denkliği istenmeyecek.
  • İşe alım sürecinde puan sistemi uygulanıyor. Almanca ve İngilizce bilmek artı puan olarak değerlendirilecek.
  • Başvuracak kişinin 45 yaşını aşmamış olması gerekiyor.
  • Uzun süre prim ödemişse bu artı puan olarak geçecek.
  • Gerektiğinde haftalık 20 saatten az olmayacak şekilde çalışması istenecek. 2 haftalık deneme süresi olacak.
  • 8 aylık çalışma izni sunulacak.
  • Kişiler sendikalı olarak geçirilecek.
  • Toplu sözleşme hakkı olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.