İskoçya’nın İlk Müslüman Başbakanı Olarak Seçildi! Hamza Yusuf Hakkında Merak Edilenler!

İskoçya’nın İlk Müslüman Başbakanı Olarak Seçildi! Hamza Yusuf Hakkında Merak Edilenler!
İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi! Hamza Yusuf günlerdir gündemde yer alan isim oldu. Hamza Yusuf’un kim olduğu ve hayatı merak ediliyor! İşte detaylar...

İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri olan Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamadan sonra İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı seçildi. İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanının kim olduğu merak edilmekte. Hamza Yusuf nerelidir ve kaç yaşında? Hamza Yusuf hakkında merak edilen detaylar gündem de yer alıyor. İşte Hamza Yusuf hakkında ayrıntılar!

HAMZA YUSUF’UN HAYATI

İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri olan Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamadan sonra İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı olarak seçilmiş oldu. Haberlerden sonra Hamza Yusuf’un kim olduğunu, hayatı, nereli olduğu ile kariyeri merak edilen konular olarak gündem de yer aldı. İşte İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı hakkında merak edilenler haberimizde!

PAKİSTANLI AİLENİN OĞLU

Hamza Yusuf, birinci nesi Pakistanlı göçmen bir aileden gelmekte. 7 Nisan 1985 senesinde İskoçya’nın Glasgoww kentinde dünyaya geldi. Ailesi 1960 senesinde İskoçya’ta taşındı. Hamza Yusuf’un babası bir fabrikada işçi olarak işe girdi. Hamza Yusuf, Glasgow Üniversitesi’nde siyaset okuyarak eğitim aldı. 2011 senesinde milletvekili olarak seçilmeden öncesinde SNP’nin İletişim Direktörlüğü görevini üstlendi.

BİRÇOK GÖREV YAPTI

Hamza Yusuf, 2011’de pariteden milletvekili adayı oldu ve İskoçya seçimleri sırasında Glasgow’dan milletvekili olarak seçilmeyi başarmış oldu. İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) yeni lider olarak seçilen Hamza Yusuf, 2021 senesinde bu yanda da Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı olarak görevini yerine getiriyordu. Hamza Yusuf 2018 yılından 2021 yılına kadar da Adalet Bakanı olarak görevini yerine getirmekteydi.

Şimdi ise İskoçya’nın ilk Müslüman başbakanı olarak gündeme geldi. Hamza Yusuf, Pakistanlı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İskoçya’da dünyaya gelen Hamza Yusuf, üniversitede siyaset eğitimi aldı.  2011 senesinde milletvekili olarak seçilen isim öncesin de SNP’nin İletişim Direktörlüğü görevindeydi. 2011’dde ise milletvekili seçildi. 2011’den bu yan da Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı olarak görev yapmaktaydı. Hamza Yusuf, 2018’den 2021 yılına kadar da Adalet Bakanı olarak görev aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.