Omega-3 Yağ Asidir Nedir? Omega 3’ün Kullanım Alanları ve Faydaları!

Omega-3 Yağ Asidir Nedir? Omega 3’ün Kullanım Alanları ve Faydaları!
Omega 3’ün faydaları merak edilip araştırılmakta. Omega 3 neden kullanılır? Omega 3’ün faydaları nelerdir? İşte merak edilen sorunun cevabı hakkında! İşte detaylar...

Omega-3 yağ asitleri son senelerde oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanan bir besin kaynağı olmaktadır. Omega-3 yağ asitleri insan sağlığı için birden çok faydası bulunmakla beraber vücudun normal işlevlerini yerine getirmesi içinde gerekli olan bir besindir. Göz sağlığından bağışıklık sistemine, kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok konuda destekleyici olmaktadır. İşte omega-3 yağ asisi hakkında merak edilenler!

SON YILLARDA KULLANIMI ARTIŞ DURUMDA

Eski zamanlarda insanlar acılık ve toplayıcılık yolu ile Omega-3 kaynaklarını tüketmiş olurlardır. Fakat şimdi ise modern tarım ve endüstriyel işleme teknikleri Omega-3 yağ asitlerinin diyet listesinden düşmesine sebep olmakta. Bu durumdan dolayı birçok insanın Omega-3 seviyeleri gereksinim duyulan oranın altına bir oranda kalmakta. Fakat Omega-3 yağ aitleri son seneler içinde popülerliği artmış ve çeşitli gıda takviyeleri ile besin kaynakları yolu ile daha kolay bir şekilde erişilmesi mümkün olmaktadır.

KALP SAĞLIĞI İÇİN ETKEN BESİNLERDEN

Bugün Omega-3 yağ asidi birçok yararı olan besinlerden bir olmaktadır. Kalp sağlığı için etkili, beyin fonksiyonları için etkili aynı zamanda bağışıklık sistemi ile diğer pek çok sağlık yararına sahip olduğu bilinmekte olan önemli bir besin kaynağı olarak kabulü yapılmaktadır.

OMEGA-3 HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Omega-3 insan sağlığı adına önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asitler grubu olmaktadır. Omega-3 yağ asitleri vücutta üretimi yapılamaz ve bundan dolayı da besinler yolu ile alınması gereklidir. En yaygın olarak Omega-3 yağ asitleri dokoshekaenoik asit (DHA), eikosapentaeonik asit (EPA) ve alfa-linolenik asit olarak adlandırılmıştır. Omega 3 içinde bulunan besinler listesinin en üst sırasında deniz ürünleri yer almaktadır. Somon, ton balığı, sardalya ve uskumru gibi. ALA bitkisel kaynaklarda keten tohumu, ceviz, chia tohumu gibi bunlarda da yer alır. Fakat bu besinlerin DHA ile EPA’ye dönüşümleri sınırlı olduğundan dolayı denir ürünlerinden doğrudan alınması daha faydalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.