Kolesterol Dengelemesi İçin Bir Çay Kaşığı Bile Yeterli! İşte O Mucizevi Baharat!

Kolesterol Dengelemesi İçin Bir Çay Kaşığı Bile Yeterli! İşte O Mucizevi Baharat!
Bir çay kaşığı kadar bile mucizevi etkilere sahip! Kolesterolü dengelemek adına mutlaka başvurulmalı! İşte mucizevi etkisi olan o baharat hakkında detaylar!

İç organlarda birikmiş olan yağ, kalp hastalığından şeker sorununa kadar son derece ciddi sağlık sorunlarına kadar yol alabilir. Karnın derinliklerinde ve vücuttaki hayati organlara yakın bulunan visseral yağın bu kadar tehlikeli olması, konumundan kaynaklı bir durumdur. Fakat bu duruma karşı kullanılabilecek olan özel bir baharat bulunmakta!

ARAŞTIRMA SONUCU ORTAYA ÇIKTI

İç organlarda birikmiş olan yağ, kalp sorunun şeker hastalığına kadar birçok ciddi sağlık sorununa zemin hazırlama ihtimali var. Karnın derinliklerinde ve vücutta hayati organlara yakın bulunan visseral yağın bu kadar tehlikeleri olması ise konumundan kaynaklı bir durumdur. Fakat bu riskli duruma karşı bu baharatı kullanmak gereklidir. Yapılan araştırmalar sonrasında, popüler bir baharatın özellikle iç organlarının dolaylarında birikmiş olan yağın kısa zamanda eritme özelliği olduğu ortaya çıktı.

BAHARATLARIN ETKİSİ

Renkli bir salatanın üstüne serpilmiş olan taze fesleğenden kremsi bir körinin içindeki bulunan zerdeçala kadar, çeşniler ile baharatlar, yiyecekler için tat vermekte olan ayrı bir seçenek olarak karşımıza çıkmakta. Baharatlar bir anlamda çeşitli lezzetler sunarken, sağlık konusunda da son derece etkili rolleri bulunmaktadır.

SOĞAN TOZUNUN FAYDASI

Nutrients dergisinde yayınlan bir çalışmaya göre, soğan tozu, pişirilmiş olan gıdaları daha lezzetli bir hale getirmekten çok daha fazlasını sunan bir çeşnidir. Araştırma yapan ekip, bu tozun kimi katılımcılarda ‘haftalar’ içerisinde iç organlarda bulunan yağ seviyesinde azaltma yaptığını buldu. Bu ortak bileşenin bu kadar güçlü olması ise içinde bulundurmuş olduğu kuersetine bağlı olmaktadır. Kuersetin, soğan benzeri bitkilerde yer alan ve etkileyici biyolojik aktiviteler ile dolu bir besin pigmenti olmaktadır. Bu durumu göz önüne alan araştırma ekibi, kuersetinin soğan tozundaki olası bir anti-obezite etkilerini de araştırmaya dair karar aldılar. Bu kapsamda soğan tozunun faydası ortaya çıkmış oldu. İç organlarda bulunan yağ erimesi konusunda etkili.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.