Uzun yaşamın sırrı avucunuzda gizli! 7 adımda yeni rutininizi oluşturun!

Uzun yaşamın sırrı avucunuzda gizli! 7 adımda yeni rutininizi oluşturun!

Sağlıklı ve uzun bir yaşam isteyenlerin birkaç basit yöntemle yüz yaşına kadar dahi yaşaması mümkün oluyor. İşin uzmanları uzun yaşamın sırrını 7 yeni rutinde açıkladı. İşte o reçete…

“Sağlıklı bir yaşam isteyenler günlük rutinlerini değiştirmeli” diyen uzmanlar düzenli beslenme ve sporla zararlı alışkanlıklardan uzak bir hayatın istenen sağlıklı ve uzun hayatı vaat ettiğini ifade ediyor. Gün içinde alınan kalori ile yenen yiyeceklerin değerleri düzenli bir yaşama adım atabilmede önemli rol oynuyor. Beslenme sırasında her kişinin kendi avuç içi kadar porsiyon tüketmesi yeterli görülüyor.

YENİ 7 RUTİN!

Bilim insanlarının hedefinde dengeli beslenmenin yanında spor alışkanlık haline getirmek ön plana çıkıyor. Uzun yaşamın sırrı gündelik alışkanlıklarla tespit edilebilir. Aşağıda sıralanan 7 madde üzerinden kendinizi test edebilir, yeni bir rutin başlatabilirsiniz…

1.BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN “MEYVE SEBZELER”

Bağışıklığı güçlendirmek ve vücudun direncini artırabilmek için yüksek değerli besinler önemlidir. Meyve ve sebzeler aranan bu vitamin ve mineral dengesini sunuyor. Baklagil, meyve, sebze ve proteinler vücudun sağlığının korunmasını ve uzun bir yaşamı sağlayacak vücut onarımını vaat ediyor.

2.”DÜZENLİ SU İÇMEK” KANSER RİSKİNİ AZALTIR!

Gün içinde ihmal edilen ve farkında olmadan unutulan su içme rutini insanın uzun ömürlü hale gelmesini sağlayan bir alışkanlıktır. Araştırmalar yetersiz su içmeden kaynaklı mesane ya da kolon kanseri riskine de dikkat çekiyor. Hücrelerin düzenli olarak nemlendirilmeye ihtiyacı var ancak bu şekilde toksinler atılabiliyor. Eklem yağlanmaları, toksin ve böbrekte biriken bakteriler ancak gün içinde içilecek ortalama 8 bardak su ile yeterli hale geliyor.

3.”DÜZENLİ YÜRÜYÜŞ” KALBİ KORUR!

Düzenli bir hayat düzenli bir spor egzersizlerini yaşama almak ile mümkün. Kalbi güçlendiren, kemikleri rahatlatan ve yaşlılık süresini geciktiren fiziksel aktiviteler hayatın her alanında var olmalıdır. Düzenli yürüyüşler egzersiz programına dahil edilmelidir.

4. AMAÇ EDİNEREK “ZİHNİ AKTİF TUTUN!”

Amaçsız yaşantı zamanla fiziksel aktiviteleri durma noktasına getiriyor. Rutin haline getirilebilecek zihni çalıştırıcı alışkanlıklar her güne yayılmalı ve hafıza zinde tutulmalıdır.

5.BİR AVUÇ SAĞLIKLI TOHUM TÜKETİN“FINDIK”

Vücudun düzenli sağlıklı yağ oranına ihtiyacı bulunuyor. Bu atıştırmalıklarda gizli değil. Bir avuç fındık yiyen kişilerin kalp hastalığı, kanser ya da solunum rahatsızlıklarına yakalanmadığı ortaya çıktı. Muhakkak ki beslenme listesine ara öğün olarak dahi olsa beş adet fındığın eklenmesi isteniyor.

6.YAŞLANMAYI GERİLETEN “D VİTAMİNİ”

Vücudun D vitamini ihtiyacı karşılandığında yaşlanmaya ne sebep olan hücreler geriliyor. Yapılan incelemeler 10 kişiden 9'unda vitamin eksikliği olduğunu ortaya koydu. D vitamini besinlerle ya da ek takviye ürünlerle muhakkak ki vücudu alınmalıdır.

7.UZUN ÖMÜR İÇİN “PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN!”

Son ve en önemli madde yaşlanmanın yüzde yetmişe yakını yemekten kaynaklanıyor. Beslenme rutinimizdeki porsiyonları küçülttüğünüzde sağlıklı bir yaşama yeniden adım atmak mümkün hale gelecek. Gençleşmenin ve vücut sağlığını korumanın sırrı aslında daha az yemekte saklıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.