Saçkıran Belirtileri! Kişiden Kişiye Göre Değişen Saçkıran İçin Tedavi Yolu!

Saçkıran Belirtileri! Kişiden Kişiye Göre Değişen Saçkıran İçin Tedavi Yolu!
Saçkıran’ın ne olduğu ve belirtilerinin neler olduğu merak edilmekte. Korkulu rüya saç kıran hakkında merak edilenler! Tedavisi için gerekli olanlar! İşte detaylar...

İnsanlar genel olarak hasta olmadan önce sağlıklarını korumak adına hastalıkların ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu hastalıklardan biri de saçkıran oldu. Birçok vatandaş saçkıranın ne olduğunu merak ediyor. Saçkıranın belirtileri arasında neler yer almaktadır? Saçkıran tedavisinde nasıl bir yol izlenir soruları kafaları karıştırmakta. İşte merak edilen sorunun detayları!

SAÇKIRAN NEDİR?

Saçkıran veya tıbbi ismi ile alopesi areata bir insanın saçının veya kaç, sakal, kirpik gibi diğer bütün tüylerinin kısa zaman içinde bölgesel olarak ani bir şekilde dökülmesi ile karakterize edilmiş olan bir rahatsızlıktır. Kafa derisinde meydana geldiğinde yuvarlak veya oval şekilli dışarıdan kolayca görülebilen saçsız alanlarda meydana gelmektedir. Bir zaman sonra ise saçsız alanlarda yeniden saç çıkar veya yeni lezyonlar gelişmiş olur. Saçkıran ağırlıklı olan gençlerde meydana gelmektedir. Hastalıktan etkilenmiş olan her 100 kişiden 70 ile 80 kadarı 40 yaşın altında olmaktadır. Erkeklerde ise kadınlara göre daha çok meydana gelir.

SAÇKIRAN BELİRTİLERİ

  • Saçkıran belirtileri karakteristiktir ve aynı zamanda saçlı deride bir veya pek çok düzgün, oval ile tüysüz bölgelerde meydana gelir.
  • Etkilenmiş olan bölgedeki cilt sağlıklı olup ciltte iltihabi bir durum söz konusu olmamaktadır.
  • Saç dökülmesi genel olarak kafa derisinde başlamış olur. Fakat koltuk altı, kaş, kirpik ile kasık tüyleri de içinde olmak üzere her türlü saçlı deri saçkırandan etkilenmiş olur. Tırnak yapısında değişim meydana gelebilme durumu söz konusu.
  • Klinik görünüm değişken olup kişiden kişiye göre de farklılık göstermektedir. Hastalığın gidişatı öngörülemez olup kimi zamanda kronik olarak kendisini yenileyen bir yapısı olmaktadır.

TEDAVİ YÖNTEMİ

Saçkıran tedavisi, cilt hastalıkları doktoru tarafından yapılmaktadır. Tedavide amaç hastalığın ilerlemesinin önüne geçmek ve belirtilerin şiddetinde azalma yapmaktır. Hafif dereceden ve erken aşamadaki hastalardan kimilerinde herhangi bir tedavi yapılmaksızın saçlar kendi kendisine yeniden çıkmış olurlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.