Bu Alışkanlıklara Dikkat! Masum Olarak Görülen Bu Alışkanlıklar Tehlike Barındırıyor!

Bu Alışkanlıklara Dikkat! Masum Olarak Görülen Bu Alışkanlıklar Tehlike Barındırıyor!
Yemeklerden hemen sonra dişlerini fırçalayanlar dikkat! Günlük hayatta alışkanlık olarak devamlı yapılan kimi davranışlar son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir! İşte detaylar!

Gündelik hayat içinde alışkanlık haline gelen ve devamlı olarak yapılan kimi şeyler farkında olmadan vücut için son derece tehlikeli durumlara zemin hazırlayabilir. Hatta kimi çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Herkesin hemen hemen yapmış olduğu ve aslında oldukça zararlı olan şeyleri sizin için açıkladık. Bundan sonra yapmadan önce bir değil iki defa düşünmeniz gerekli olan o alışkanlıklar!

Her gün yapılan ve zararsız olduğu düşünülen kimi alışkanlıklar vücut için son derece tehlikeli olabiliyor. Zarar maddeler denildiği zaman akıllara hemen böcek ilaçları veya deterjanlar gelmekte fakat günlük hayatta sıklıkla yapılan bu alışkanlıklar vücut için zararlı olabiliyor.

LAVABO ÜSTÜNDE DURAN SABUN KALIBI

Ellerinizi veya yüzünü yıkamak adına kullanmış olunan sabunları lavabonun üstünde bırakarak yanlış yapıyorsunuz. Çünkü lavabonun kenarında bulunmakta olan sabun virüs ile bakteri gibi mikroorganizmalara maruz kalma durumu olabilir. Sabun kalıbınızı sık bir şekilde durulamak son derece faydalı olacaktır.

DAR GİYSİLERİ ÇOK SIK GİYMEK

Dar olan kıyafetler mide ile bağırsaklar için baskıya neden olabiliyor. Hatta kimi durumlarda mantar enfeksiyonu ile sinir sıkışmasına da yol açabilir. Kıyafetlerinizi çıkardıktan sonra eğer vücudunuzda iz kalmışsa bu dar kıyafet tercih ettiğiniz anlamına gelir. Ara sıra bedene oturan kıyafetler tercih ediyorsanız herhangi bir endişeye gerek yok. Sıkıntılı olan şey uzun süreli bu tarz kıyafetlerin giyimini yapmak.

CİLDİ YIKARKEN MUSLUK SUYU KULLANMAK

Cildinizi temiz tutmak adına her gün düzenli olacak bir şekilde yıkamanız lazım. Fakat cildi yıkarken kullanılan musluk suyu cilt sağlığı için tehlikeli olabilir. Yüzünüzü normal pH oranı 4.7 civarında olmaktadır. Musluk sularının pH değeri ise 5’in üstünde olabilir. Bunun yanı sıra da suyun içinde bulunan kalsiyum, demir gibi ser minerallerde sivilce ile kuruluk için zemin hazırlayabilir.

YEMEKTEN SONRA DİLERİ FIRÇALAMAK

Dişlerinizi fırçalamak için yemekten sonra en az yarım saat geçmesi gerekmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.