Ev ve işyeri sahipleri için son bir şans verildi! O tarihe kadar ödeme yapmayan…

Ev ve işyeri sahipleri için son bir şans verildi! O tarihe kadar ödeme yapmayan…
Tapu sahibi olanlar bu habere dikkat! Emlak tapusu olanların yılda iki kez vergi ödemesi gerekiyor. 2023 Emlak Vergisi ödemesi son günü ne zaman? Ödenmediğinde neler olur? Kira Gelir Beyannamesi son teslim tarihi? İşte detaylar…

2023 yılı Emlak Vergisi Ödemeleri ile ilgili tüm detaylar online ortamda paylaşıldı. Emlak tapusu sahipleri ev veya iş yerleri için yılda iki kez ödeme yapması gerekiyor. İki farklı dönemde iki taksit halinde bu ödeme yatırılabiliyor. Vergi mükellefinin bu ödemeyi yapmadığında cezaya uğraması mümkün oluyor. Belirlenmiş tarihler üzerinden ödeme yapmak isteyenler e-devlet üzerinden online ödemeyi tamamlayabilir.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIYOR?

2023 yılı Emlak Vergisi ilk taksit ödemesi Mart, Nisan veya Mayıs ayı içinde gerçekleşiyor. Yeni yılın ikinci Emlak Vergisi taksitlendirmesi Kasım ayında ödeniyor. Emlak Vergi Ödemesi belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Tek seferde ödenebileceği gibi online ortamda e-devlet sistemini kullanarak iki eşit taksitle ödemek mümkündür.

Mülkü bulunup kira geliri elde edenler her yıl Mart ayı itibariyle maliyeye Beyanname vermelidir. Her yıl Ocak ve Aralık döneminde 12 aylık süreç boyunca gayrimenkule ait Sermaye İradı Gelirinin beyan edilmesi gerekiyor. Bu ödemenin Mart ayının 1.gününden başlayarak 31.gününe kadar işleme alınması gerekiyor.

Mart ve Temmuz aylarında iki farklı taksitle ödenen vergi, Beyanname üzerinden hesaplanarak ortaya konuyor.

ONLİNE E-DEVLET ÜZERİNDEN EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

2023 yılı MTV Vergi Ödemesi yapmak isteyenler bağlı bulunan belediyenin internet sitesi üzerinden sorgulama yapabilir veya çalışılan bankanın online uygulaması üzerinden ödeme işlemi gerçekleştirilebilir. Bir başka yöntem ise online ortamda e-devlet sistemini kullanmaktır. Bunun için aşağıdaki adımlar takip edilebilir:

  • www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.
  • Sorgulama işlemini yapacak olan kişinin TC kimlik numarası ve şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapınız.
  • “Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme” sayfasına geçiniz.
  • Açılan sayfa içerisinde “Toplam Borçlar” ya da “Güncel Borçlar” iki farklı kategori üzerinden detaylıca incelenebilir.

DİKKAT! Sayfa içerisinde iletilen notta hizmetin sürekli ya da süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan vadesi geçmiş ya da vadesi gelmemiş vergi borçlarının öğrenilerek ödenebileceği ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.