Gaziantep'te Depremden Etkilenenlere Özel Konteyner! Gaziantep Konteyner Başvurusu Nasıl Yapılır? Detaylar Açıklandı...

Gaziantep'te Depremden Etkilenenlere Özel Konteyner! Gaziantep Konteyner Başvurusu Nasıl Yapılır? Detaylar Açıklandı...
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yardımlar sürüyor! Binlerce evsiz kalan aile için barınma yardımı çözülmeye çalışılıyor. AFAD’dan konteyner ev yardımı!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrasında bütün ülke yasa boğuldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binlerce aile evsiz kalmış oldu. Meydana gelen yıkımın çok büyük bir hasar bırakmış olmasından dolayı evleri kısa zaman içinde tekrardan inşa etmek kolay bir durum gibi durmuyor. Fakat AFAD depremzedelerin barınma gereksinimi karşılamak adına konteyner ev yardımı için düğmeye bastı. İşte merak edilen detaylar!

AFAD DEPREMLERDEN SONRA EV YARDIMINA BAŞLADI

11 şehri de etkisi altına alan Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce evin yıkılmasına veya hasar almasına sebep oldu. Evleri kullanılamaz bir duruma gelen vatandaşlar da acil olarak çadırlara yerleştirilmiş oldu. Deprem bölgesinde evler tekrardan yapılana kadar da depremzedelerin konteyner evlere yerleştirilmesi dair planlamaları da hızlı bir şekilde devam etmekte. AFAD, depremden etkilenen vatandaşların evlerine yeniden kavuşana denk konteyner evlerde yaşamaları için gerekli yardımlara başlamış durumda. Başvuru için gerekli şartlar ise belli oldu.

OLDUKÇA KISA BİR ZAMAN İÇERİSİNDE EV TAMAMLANIYOR

Paslanmaz galvaniz sacla üretimi yapılan konteyner evler ile ısı ve ses yalıtımı yapmış olduğundan dolayı her mevsimde rahat bir şekilde kullanımını yapmak mümkün. Bunun yanı sıra bahsi geçen evlerin inşası betonarme gibi bina yapımı kadar uzun bir zaman almıyor. Ortalama olarak 1 hafta gibi bir süre içinde kullanım için hazır bir duruma geliyor. Evin bütün parçaları fabrikalarda hazırlandığından dolayı da kurulumu da çok kısa bir zaman içinde gerçekleşiyor.

KONTEYNER EV İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak e-Devlet’ten giriş yapılmalı
  • Sonra ise ‘Afetzede Barınma Desteği Başvurusu’na gidilip formu doldurun
  • Sayfada ikametgâh adresi, depremde zarar alan evin hasar durumu kısmı da doldurun
  • ‘Konteyner Talebinde Bulunmak İstiyor Musunuz’ sorusunu onaylayın
  • Onaydan sonra ise ‘Başvur’ butonuna tıklayın ve başvuruyu sonlandırın.
  • Eğer sizin de ev konusunda gereksinimiz varsa bur şekilde başvuru yapın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.