Şifasını Duyanlar Kilolarca Alıyor! Her Gün Tüketilmesi Gereken Zeytin Faydaları Nelerdir? Düzenli Yemek...

Şifasını Duyanlar Kilolarca Alıyor! Her Gün Tüketilmesi Gereken Zeytin Faydaları Nelerdir? Düzenli Yemek...
Zeytin ağaçlarına ülkemizde yaygın bir şekilde rastlamak mümkün. Lezzeti ile de insanları cezbeden zeytin tam bir şifa kaynağı ve sağlık deposu. İşte zeytin yemenin faydaları! İşte detaylar...

Zeytin, A, D, E vitaminleri ile potasyum, kalsiyum açısından zengin içerikli bir besin olmaktadır. Doğadaki en bereketli ağaçlardan birinin meyvesi olup aynı zamanda da vitamin deposu olma özelliği ile sağlık açısından da son derece faydalı bir besin olmaktadır. Zeytinin faydaları birçok insan tarafından araştırılıp merak edilmektedir. İşte zeytinin mucize etkisi meydana getiren o etkileri!

ZENGİN VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI

Zeytin, vitamin ile mineral bakımından oldukça zengin olan bir besin olması özelliği ile birçok hastalık için şifa kaynağı olmaktadır. Zeytin ağacının meyvesi olan zeytin toplanma işlemi yapıldıktan sonrasında birtakım işlemlerden geçerek tüketici için yenilir bir duruma gelerek sofradaki yerini alır. Lezzeti ile öne çıkan besinlerden biri olan zeytin, vücut için birçok faydası bulunmaktadır. Zeytinin sağlamış olduğu yararlar birçok kimse tarafından merak edilip araştırılır.

SİYAH ZEYTİN VE YEŞİL ZEYTİN FAYDALARI

Zeytin hasat dönemleri farklılığı nedeniyle siyah ile yeşil olmak üzere iki farklı çeşitten meydana gelmektedir. Siyah zeytinin faydaları ile yeşil zeytinin faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladı. A vitamini, E vitamini, B vitamini, bakır, çinko, magnezyum, demir, kalsiyum gibi vitaminlerin yanı sıra da Omega 3 yağ asidi bakımından son derece zengin bir gıda olarak karşımıza çıkmaktadır.

UZMAN İSİM CANAN KARATAY ZEYTİNİN FAYDASINI AÇIKLAMIŞTI

Tüm bu nedenlerden dolayı da antioksidan içeriği yüksek gıdalar grubunda yer alır. Bu sebepten dolayı da zeytin neye iyi gelir konusu sık bir şekilde merak edilir. Lezzetli bir besin olan zeytinin faydalarını uzman isim Canan Karatay açıklamıştı. Uzman isim Karatay zeytinin bağışıklık için güçlendirici özellikte olup sağlık açısından da pek çok faydası olduğunu ifade etmişti.

Zeytin yüksek bir E vitamini barındırır. Bundan dolayı da bağışıklığı güçlendirip aynı zamanda ciltteki nem içinde destek olur.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.