Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 ile ilgili yeni kararını verdi, bir devrin sonu geliyor!

Dünya Sağlık Örgütü Covid-19 ile ilgili yeni kararını verdi, bir devrin sonu geliyor!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 pandemisine ilişkin yeni bir karar almaya hazırlanıyor. DSÖ Genel Sağlık Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19’un bu yıl içinde halk sağlığı acil durumu olmaktan çıkarılacağını açıkladı. DSÖ’den yapılan bu açıklama “bir devrin sonu” dedirtti. İşte detaylar…

Dünya, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Covid-19 pandemisiyle kabusu yaşadı. İnsandan insana ve yüzeyden insana bulaşan virüs, dünya genelinde çok sayıda ölüme neden oldu. Bütün ülkeler sınırlarını kapattı ve vaka sayıları kontrol altına alınmaya çalışıldı. Sıkı tedbirlerin uygulandığı pandemide, milyarlarca vatandaş aylarca evden çıkamadı.

Pandeminin ilerleyen zamanlarında birçok medikal şirket aşı çalışmalarına hız verdi ve nihayet virüse etkili aşılar geliştirilebildi. Aşılanma oranlarının yaygınlaşması ve hastalığa karşı toplu bağışıklık kazanılmasının ardından pandemi kontrol altına alındı. Dünya Sağlık Örgütü, geçtiğimiz günlerde Covid-19 pandemisine yönelik bir açıklama yaptı. Genel Sağlık Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vakaların 3 sene önce pandemi lafını kullanmadığımız dönemle eş değer olmaya başlamasının sevindirici olduğunu ve bu kapsamda pandeminin artık halk sağlığı acil durumundan çıkarılacağını müjdeledi.

DSÖ, COVID-19 PANDEMİSİNİ ACİL DURUM OLMAKTAN ÇIKARIYOR!

Dünya genelinde Covid-19 vakalarının azalmasının ardından, Dünya Sağlık Örgütü konuya ilişkin bir açıklamada bulundu. DSÖ, vakaların pandemi başlamadan önceki seviyeye indiğini ve bu kapsamda Covid-19 pandemisinin halk sağlığı acil durumu olmaktan çıkarılacağını belirtti.

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Covid-19 kaynaklı 7 milyon ölümün yaşandığını fakat şu an gelinen noktada vakaların ve ölümlerin kontrol altına alındığını kaydetti. DSÖ, bu gelişmeler nedeniyle bu yıl içinde Koronavirüs’ü halk sağlığı acil durumu olmaktan çıkaracak.

COVID-19’UN HUANAN DENİZ ÜRÜNLERİ PAZARI’NDAN ÇIKTIĞI İDDİA EDİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü, İnfluenza Verilerinin Paylaşımı İnisiyatifi’nin (GISAID) önce yayınlayıp sonra kaldırdığı veriden haberdar olduklarını belirtti. GISAID verilerinde, virüsün Huanan Deniz Ürünleri Pazarı’ndan çıktığı iddia edilmişti. Fakat bunun üzerine yapılan farklı araştırmalarda farklı iddialar ortaya atıldı. ABD bunun bir laboratuvar kazası olduğunu düşünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.