Gaziantepliler YÜKSEK FATURALARDAN BIKTI! Bu yöntemlerle Elektrik Faturanızda Tasarruf Yapın! Bu Tavsiyeler İle Yüklü Gelen Faturalardan Kurtulmak Mümkün!

Gaziantepliler YÜKSEK FATURALARDAN BIKTI! Bu yöntemlerle Elektrik Faturanızda Tasarruf Yapın! Bu Tavsiyeler İle Yüklü Gelen Faturalardan Kurtulmak Mümkün!
Elektrik faturalarını düşürmek adına birçok yöntemler aranmakta. Oldukça yüksek gelen elektrik faturaları vatandaşları son drece zorda bırakıyor. Kimi hatalar faturaların yüklü gelmesine neden oluyor! İşte detaylar...

Gün içerisinde kullanılan elektronik eşyaların elektrik faturasını fazla etkilemediğini düşünüyor olsak da ay sonunda cep yakan artışlar yaşanmakta. Elektrik faturalarında meydana gelen artışların azalması için son derece etkili yollar bulunmakta. Kullanılan ev eşyalarında dikkat edilecek olan ayrıntılar ile elektrik faturanız için gözle görülür bir şekilde değişim yaşamak mümkün olacak. İşte tavsiyeler!

FIRIN

Fırınlar dıştan hava almayacak bir şekilde üretimi yapılır. İki yüz dereceye ayarlandığı zaman bu değere ulaşıp sabit kalır. Bundan dolayı fırın içindeki ürün pişmeden fırının kapağını açmamak gereklidir. Çünkü eğer kapağı açarsanız fırının içinde bulunan sıcaklık düşer ve fırın belirtilmiş olan sıcaklığa ulaşmak için normalden daha çok elektrik tüketimi yapar.

Fırın içindeki kek, börek et veya tavuk gibi bir yiyecek yapmaktaysanız pişme aşamasına yaklaşıldığı zaman fırının fişini çıkartın. Böylece yemekleriniz fırının halihazırdaki ısısıyla pişer ve aynı zamanda fırınınızın gereksiz bir şekilde elektrik harcamasının önüne geçmiş olursunuz.

BUZDOLABI

Buzdolapları ile derin dondurucular da tıpkı fırınlarda olduğu gibi enerjiyi belirli bir seviyede tutacak şekilde ayarları vardır. Gereksiz yere kapaklarını açmayın. Çünkü kapak açıldığı zaman içeriye giren hava daha sıcak olacağından dolayı buzdolabı, belirlenen sıcaklığa ulaşmak için daha çok çalışıp daha çok elektrik harcar.

Buzdolabı ile derin dondurucuların kapaklarını tam bir şekilde kapatın. Kapak açık kalırsa eğer ürünleri soğuk tutabilmek için daha çok çalışacaktır bundan dolayı da daha çok elektrik harcaması olur.

KÜÇÜK EV ALETLERİ

Süpürgenizin torbasını ve filtresini düzenli bir şekilde temizleyin veya değiştirin. Bu durumda fazla enerji harcamasının önüne geçilerek elektrik tüketimini ciddi anlamda düşürmüş olursunuz.

Ütü ile televizyon gibi çalışmasa bile fişleri prizdeyken elektrik harcaması yapan cihazların fişlerini, kullanılmadığı zaman içerisinde çekmeyi unutmayın. Bunlar küçük gibi görünen ama faturalar için büyük etkisi olabilecek adımlardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.