Canan Karatay Mucize Besini Açıkladı! Bu Besinden Günde İki Tane Yiyin!

Canan Karatay Mucize Besini Açıkladı! Bu Besinden Günde İki Tane Yiyin!
Prof. Dr. Canan Karatay yeni açıklamalarda bulundu. Ramazan ayına sayılı günler kala uzman isim, beslenmeye dair önemli bilgiler paylaştı. Canan Karatay, iftarda ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiğine dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte hazırlıklar hız kazandı. Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde beslenilmesinin öneminin altını çizen Prof. Dr. Canan Karatay, günde iki tane yumurta yenmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Canan Karatay, yumurtanın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, süper besin olarak tabir ettiği yumurtanın tüketilmesi ile ramazan ayında tutulacak olan oruçlarda gün boyu dinç ve sağlıklı kalınabileceğini belirtti. Sahurda ve iftarda uzak durulması gereken yiyecekleri de uzman isim sıraladı. Prof. Dr. Canan Karatay, her zaman sağlıklı beslenmeye dair açıklamalarda bulunuyor ve bu kez ramazan ayına özel açıklamaları ile gündeme geldi.

KÖY YUMURTASI TERCİH EDİN

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenmeye dair yaptığı her açıklamasında yumurtanın öneminden bahsediyor. Uzman isim özellikle köy yumurtası tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor ve haşlanmış yumurtanın birçok hastalığa karşı koruma sağladığını belirtiyor. Uzman isim bu aşamada, yumurtanın haşlanma derecesinin ve miktarının da önemli olduğunu ifade etti. Canan Karatay yumurtanın orta miktarda haşlanmasının en sağlıklı yöntem olduğunu belirtti ve ‘’Sahurda yumurta yemeli. Süper bir besindir. Omlet yapıldığında ya da tereyağında kırıldığında, menemen yapıldığında güçlü ve gerçek bir besindir. Bütün günün enerjisini, minerallerini, yağlarını sağlayabilir. Yağsız protein hiçbir işe yaramaz. Onun için bu tereyağlı yumurtayı öneriyorum. Kolesterolümü yükseltir diye korkmayın. Çünkü, yumurtanın sarısında kolesterol hiçbir zaman kana geçip kolesterolü yükseltmez.’’ dedi.

İŞTE SÜPER BESİNİN FAYDALARI

Prof. Dr. Canan Karatay tarafından süper besin olarak adlandırılan yumurtanın faydaları şuşekilde sıralanmaktadır;

  • Yumurta kemikleri güçlendirir,
  • Kandaki demir miktarını düzenler,
  • Kilo vermeye yardımcı olur,
  • Kolesterolü düşürür,
  • Beyin sağlığına katkı sağlar,
  • Göz hastalıklarından korur,
  • Saç ve tırnak yapılarını güçlendirir,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • Mineral bakımından zengin olan haşlanmış yumurta, vücudun mineral ihtiyacını karşılar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.