Kentsel Dönüşüm İçin İki Bakanlıkta Kolları Sıvadı! Kişi Başına 1 Milyonluk Finansman Desteği!

Kentsel Dönüşüm İçin İki Bakanlıkta Kolları Sıvadı! Kişi Başına 1 Milyonluk Finansman Desteği!
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan kentsel dönüşüm için destek paketi açıklaması! Açıklanan pakette 12 ay ödemesiz şekilde toplam 48 ay vadeli finansman verilecek! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üstünden yapmış olduğu açıklamada, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve aynı zamanda olası doğal afetlere karşı da daha hazırlıklı olmak adına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la eş güdüm içerisinde kentsel dönüşüme dair yeni destek paketlerine devreye almış olduklarını açıkladı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Devreye alınmış olan finansman paketi çerçevesinde, kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar finansman desteği sunulduğunu belirten Bakan Nebati, ‘Finansman maliyetinin 840 baz puana kadar olan kısmını karşılayacağız. Hayırlı olsun.’ İfadelerine yer verdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, kentsel dönüşüm için yeni döneme girilmiş olunduğunu açıklarken, süreci hızlandıracak adımda bulunduklarını, dönüşümde kredi limitini 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkartmış olduklarını açıkladı.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ

Bakanlıklar tarafından gelen açıklamaya göre de yeni yapıların inşasına ve kentsel dönüşüme dair çalışmalar hızla devam ediyor ve bu çerçevede uygun finansman imkanları sağlanmakta. Daha öncesinde devreye alınan yardımlara ek olarak da şimdi de riskli alanlarda yer alan veya kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümüne dair destekler sağlanmış olarak dönüşümün hızlandırılması ve olası doğal afetlere karşı daha da hazırlıklı olunması hedeflenmektedir.

BİR KISMI BAKANLIKÇA KARŞILANACAK

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, riskli alanlarda yer almakta olan ya da kendisi riskli olan yapıların sahipleri, yüklenici ile konut üreticilerine dair de destek paketi hazırlanmış oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının eş zamanlı içinde maliklere dair sunmuş olduğu finansman paketi çerçevesinde, kişi başı 1 milyon 250 bin liraya kadar bir finansman desteği verilecek. Finansman desteğinin 840 baz puana kadar olan kısmı da Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacağı açıklandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.