Kilo Sorunu Olanlar Dikkat! Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler Listesi!

Kilo Sorunu Olanlar Dikkat! Kilo Almamak İçin Yapılması Gerekenler Listesi!
Düzensiz ve dengesiz bir beslenme tarzı vücutta yağların birikmesine neden olur. Kilo kontrolü sağlamak ve kilo almamak için sağlık beslemede dikkat edilmesi gerekenler!

Kilo alımı yapmamak ve ideal olan kilonuza ulaşmak için gün içindeki alışkanlıklara dikkat etmek son derece önemlidir. Sağlıklı beslenme programını benimseyerek kilo için kontrol sağlamak mümkün. Kilo almamak adına yapılması gerekenleri sizin için açıkladı. Siz de bu listeyi göz önünde bulundurarak kilonuz için mutlu olacağınız rakamı yakalayabilirsiniz. İşte merak edilen o liste!

SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN

Kilo alımının önüne geçmek için metabolizmanın doğru ve etkili çalışması son derece önemli olmaktadır. Çok fazla yemek yemesine rağmen kilo almayan birçok kimsede bakıldığı zamanda metabolizma hızlarının yüksek olduğu ortaya çıkar. Bazal metabolizma hızını artırılmasını sağlayan en önemlilerin içinde en etkili olanlarından biri de su tüketimini artırmak olacaktır. Gün içinde 8 ile 10 bardak kadar su alımı yaparak metabolizmanın düzgün çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

PROBİYOTİK BESİNLER

Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi de kolaylaştıran probiyotik bakterilerin çok bulunmuş olduğu ayran, yoğurt, kefir ve turşu benzeri fermantasyon sonucunda elde edilen gıdalardır.

DOĞRU VE SAĞLIKOI GIDALAR TÜKETMEYE ÖNEM VERİN

İdeal kilonuzu koruyabilmek adına doğru ve sağlıklı beslenme içinde olun. Beslenme listenizin içinde yenilmemesi değil de yenilmesi gereken gıdalara odaklanmak sizin için daha doğru ve kolaylaştırıcı olacaktır.

Yağlı, şekerli, sağlıksız olan gıdalar yerine besin gruplarının çeşitliliğe özen göstermek daha doğru olacaktır. Sağlıklı bir beslenme programı meydana getirerek ideal olan kilonuza ulaşmak mümkün.

Protein kaynağı; Gün içinde yapmış olduğunuz beslenme listenizin %25’inde olmalıdır. Et, balık, süt ürünleri ve yumurta.

Lifli besinler; Tam buğdaylı makarnalar, yulaf, tam tahıllı ekmek, arpa ile çavdar, sınırlı sayıda meyve, sebze, bakliyatlar ile yağlı tohumlar

Sebze; Günlük beslenme listenizin %75 kadarını meydana getirmeli sebzeler. Sebze kilo vermek adına ve sağlıklı yaşam adına son derece önemlidir. Sebze tüketimine önem vermek sizin için doğru bir adım olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.