Karaciğerde Birikmiş Toksinlerden Kurtulun! Enginar İle Sağlıklı Bir Karaciğer Mümkün!

Karaciğerde Birikmiş Toksinlerden Kurtulun! Enginar İle Sağlıklı Bir Karaciğer Mümkün!
Sağlıksız bir beslenme şekli ve çevresel etkenler zaman içinde vücutta toksinlerin birikmesine sebep olur. Bu toksinler ise karaciğer sağlığını tehdit eder. Sağlıklı bir karaciğer için adımlar! İşte detaylar...

  Sağlıksız bir şekilde beslenme ve çevresel etkenler nedeni ile zaman içinde vücutta toksinler birikir. Bu biriken toksinler atılmadığı zaman ise karaciğer de toplanma yaparak karaciğer sağlığı için tehdit meydana getirir.

Ancak sağlık bir beslenme tarzı ile karaciğer sağlığını koruyarak alınan besinler ile bu toksinlerden kurtulmak mümkün. Şimdi sizlere bahsedeceğimiz bu besin ile karaciğer sağlığı için son derece büyük bir adım atmış olursunuz. Suyu haşlayıp içtiğiniz zaman ise 40 gün içinde karaciğerde bulunan bütün zehir dışarı atılır.

ENGİNARIN FAYDALARI

Karaciğer ’de birikmiş olan toksinlerden kurtulmak için enginar kullanılabilir. Enginar genel anlamda bir sebze olarak kabul edilmiş olsa da bir deve dikeni çeşidi olmaktadır. Bu bitki Akdeniz kökenli olup aynı zamanda potansiyel tıbbi özellikleri sebebi ile de uzun yıllardır kullanımı yapılır. İddia edilen sağlık faydaları arasında daha düşük kan seviyesi, gelişmiş bir sindirim, kalp sağlığı ve karaciğer sağlıkları bulunmakta.

DOKTARINIZA DANIŞIN

Bitkide bulunmakta olan bileşik yüksek orandaki konsantrasyonlarda içeren enginar özüne ek olarak da giderecek daha popüler bir hale gelmekte. Herhangi bir alerjik duruma karşı tüketimi yapılmadan önce muhakkak doktora danışmak gereklidir.

İÇİNDE BULUNDURDUĞU MADDE SAYESİNDE DÜZENLİ ÇALIŞMA SAĞLAR

Enginarda bulunmakta olan ciarin adlı madde sayesinde karaciğer ve safra kesesinin düzenli olarak çalışması kontrol altına alınmakta. Enginarın en büyük özelliği olarak karaciğeri temizlemesi ön plana çıkmaktadır. Bunun yanı sıra da safranın oldukça kolay bir şekilde akışı için yardımcı olmaktadır. Enginar yaprağı özü, karaciğer hasardan koruyup ve yeni dokunun büyümesi için de son derece önemlidir. Büyümesini teşvik etme durumu vardır.

Bunların yanı sıra karaciğerde zararlı toksinlerin atılması için yardımcı olan safra üretimini yükseltir. Bu durumda da karaciğer yağlanmasını ve buna bağlı olarak da hastalıkların da önlenmesi için yardımcı olur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.