Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kahramanmaraş’taki Konut Yapımlarına Başlandı!

Bakan Murat Kurum Açıkladı! Kahramanmaraş’taki Konut Yapımlarına Başlandı!
Meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, depremden etkilenen illerde yeni konutların yapılacağı açıklanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’taki çalışmalara dair bilgiler verdi. İşte detaylar...

7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem, on bir ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde neredeyse sağlam bina kalmadı. Aynı şekilde, depremlerden en çok etkilenen Hatay’da da ayakta kalmayı başarabilen bina neredeyse yok.

Yaşanan deprem felaketinin ağır bilançosunun ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere, konu ile ilgili birçok bakanlık, depremin etkili olduğu illerdeki yeni yapılacak konutlara dair bilgiler vermeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ın Afşin, Elbistan ve Pazarcık ilçelerinin ardından Dulkadiroğlu ilçesinde de zemin etüdü çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

’72 BİN 596 KONUT YAPACAĞIZ’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamalarda ilk etapta 72 bin 596 konut inşa edeceklerini açıkladı. Bunun için de Kahramanmaraş’ta ilk kazmanın vurulduğunu duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı; ‘’Yeni şehirlerimiz için binlerce mimar, mühendis, akademisyen ve işçimiz sahada! Deprem bölgesinde sadece ev değil; çevre düzenlemesini, meydanı, parkları, bahçeleri, okulları, camisi ile yaşam alanları inşa ediyoruz. 72 bin 596 konut yapacağımız Kahramanmaraş’ta ilk kazmayı vurduk.’’

ON BİR İLDE İNŞAATLAR SÜRÜYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ’nin çalışmalarına dair bir video paylaştı. Paylaşılan videoda Kahramanmaraş’ın Afşin, Elbistan ve Pazarcık ilçelerinin ardından Dulkadiroğlu ilçesinde de zemin etüdünün tamamlandığı ve ilk kazmanın vurulduğu aktarıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Dulkadiroğlu ilçesinde ilk etapta 1.748 konutun yapılacağı ve zemin etüdü çalışmasının tamamlanması ile ilk alanda 250 konutun temel kazısına başlandığı duyuruldu. Açıklamalarda, konutların zemin artı 3 ve 4 katı geçmeyeceği, yatay mimari ve yöresel mimariye uygun, radye temel üzerine kalıp tünel sistemi ile inşa edileceği vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.