Erişim Engeli Devam Eden Ekşi Sözlük’te Son Durum! Ekşi Sözlük’te Birçok Değişim Yapıldı!

Erişim Engeli Devam Eden Ekşi Sözlük’te Son Durum! Ekşi Sözlük’te Birçok Değişim Yapıldı!
Ekşi sözlük 19 gündür kullanıma kapalı durumda. Bu süredir erişime yasak olan sözlükte birtakım yeni kurallara gündeme geldi! İşte yeni ekşi sözlük! İşte detaylar...

BTK tarafınca dezenformasyon yapılmış olduğu iddia edilen ve erişime engel konulan ekşi sözlük yeniden gündeme geldi. 19 gündür erişime yasak olan Ekşi Sözlük, birtakım değişimler ile yeniden konuşulmaya başlandı. İşte Ekşi Sözlük için getirilmiş olan birtakım özellikler! Artık kullanıcılar bu yeni özellikler ile Ekşi sözlüğün kullanımını yapacaklar.

BİR SÜREDİR KAPALI

Depremlerden sonra dezenformasyon yapıldığı iddiası ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafınca erişim engeli getirilmiş olan Ekşi Sözlük, site içi kullanıcı kurallarından önemli değişimler yaptı. Alınan kararların 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafınca onaylanması sonrasında Ekşi Sözlük 20 gündür erişime kapalı bir durumda. Yönetim, kullanıcı entry ile başlıklarını daha iyi değerlendirmek adına önemli değimler yaptı.

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Şartlar kararlaştırıldı. Mahkeme karası sonrasında açılan kimi başlık ya da entrylerin yönetim ekibi tarafınca silinme imkan vardı. Fakat bu şartlar daha katı bir duruma geldi. Yeni kurallar çerçevesinde hukuka ayrılık nedeni ile entry’si silinmiş olan yaza bir ay kadar başlık açamayacak. Bunun yanı sıra başlık açma üstüne çeşitli yeniliklerin de yer almış olduğu kural değişiminde çaylak seviyesine düşmüş olan yazarların tekrardan başlık açması da giderek zorlaştı.

YENİ KURALLAR NELER OLDU?

·       Bir kullanıcının başlık açması, yazar olduktan sonrasında 6 ay geçmedikçe ve 100 entry’i tamamlamamış oldukça mümkün olmayacak. Bu özellikle nedeni ile çaylakların da başlık açma imkân olmayacak.

·       Sebep fark etmeksizin çaylak edilen yazar, çaylaklık süresi sonlanınca 6 ay geçmedikçe 100 entry’i tamamlamış olmadıkla başlık açma imkanı olmayacak.

·       Hukuka aykırılık nedeni ile entry’si silinmiş olan yazar 1 ay kadar başlık açma imkânı olmayacak.

·       Başlık açma kuralını sağlamayan yazarların girmiş olduğu entry’leri gündem algoritması için etkisi olmayacak.

·       Belirlenmiş kriterler nedeniyle başlık açamayan ve gündem algoritmasını etkisi olmayan yazarların hukuka aykırlık nedeni ile entry’lerin silinmesi durumunda, 6 aylık süreyle silinmiş olanlar entry başına 1 ay eklemesi olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.