Bilim Dünyasında Yeni Bir Keşif! Atmosferin Bir Enerji Kaynağı Olarak Kullanımı İle Elektrik Üretimi Yapılabilir!

Bilim Dünyasında Yeni Bir Keşif! Atmosferin Bir Enerji Kaynağı Olarak Kullanımı İle Elektrik Üretimi Yapılabilir!
Bilim insanları tarafından yeni keşif! Bilim insanları, havayı elektriğe dönüştürme ve potansiyel olarak neredeyse sınırsız bir temiz enerji kaynağı için yeni bir enzimin keşfini yaptı! İşte detaylar...

Bilim dünyasında keşifler devam ediyor. Bilim insanları oldukça ilginç olan bir keşfe daha imza atmış oldular. Bilim insanları tarafından havayı elektriğe dönüştürmeye yarayan ve potansiyel olarak da neredeyse sınırsınız bir temiz enerji kaynağı için kilit açıcı özellikte bir enzimin keşfini yapmış oldular. Yeni keşif dünya gündeminde oldukça ilgi ile takip ediliyor. İşte bilim insanlarının yeni keşfi hakkında merak edilen detaylar!

UZMAN İSİM KONUYA DAİR AÇIKLAMA YAPTI

Avustralya’nın Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi’nde bulunan bir ekip, toprak bakterisinde hidrojen tüketiminde bulunan bir enzimin, atmosferi bir enerji kaynağı olarak kullanımını yaparak elektrik akımı için üretimi yapabildiğini keşfetti.

Monash Üniversitesi Biyotıp Keşif Enstitüsü’nden Profesör isim Chris Greenin, ‘Antarktika toprakları, volkanik kraterler ile okyanusun derinliklerinden yaşayanlar da için de olmak üzere, bakterilerin büyümek ya da hayatta kalabilmek adına havadaki hidrojeni enerji kaynağı olarak kullanımının yapıldığını bir süredir bilmekteyiz’ diye açıklama yaptı.

KEŞFE MAKALENİN İÇİNDE YER VERİLDİ

Yapılmış olan keşif, Çarşamba günü Nature adındaki bilimsel dergide yer alan ‘ Structural basis for bacterial energy extraction from atmospheric hydorgen’ (Atmosferik hidrojenden bakteriyel enerji elde etmenin yapısal olarak temeli) başlıklı bir makalenin içinde yer alarak detaylandırılmış olundu.

ARAŞTIRMACILAR KONU HAKKINDA ŞAŞIRTICI BULGULAR ELDE ETTİLER

Araştırmacılara göre de Huc adı verilmiş olan enzimin ‘şaşırtıcı bir şekilde istikrarlı’ ve ‘havadan enerji’ üretme konusunda da son serece etkili olduğu kanıtlanmış oldu. Deneyler, saflaştırılmış olan Huc’ı uzun bir süre donma seviyesinde ya da 80 santigrat dereceye kadar olan sıcaklık derecelerinde elektrik üretme gücünde kayıp yaşamadan depolamanın mümkün olduğu ortaya koymuş oldu.

‘Doğal pil’ enzimi Huc’ın ilk uygulamaları içinde, güneş enerjisi ile çalışmakta olan cihazlar için bir seçenek oluşturarak havayla çalışan küçük cihazlar bulunmakta.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.