Kış Ayları İçin Cilt Bakımınızı Değiştirin! İşte Yıpranan Ciltler İçin Bakım Tüyoları!

Kış Ayları İçin Cilt Bakımınızı Değiştirin! İşte Yıpranan Ciltler İçin Bakım Tüyoları!
Cilt bakımı herkes için oldukça önemlidir. Cilt yüzeyinin sağlıklı olması için yaz ve kış aylarında farklı bakım rutinlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Kış aylarında cilt daha fazla yıpranır ne zarar görür. İşte detaylar...

Kış aylarındaki soğuk hava, cildin daha hassas ve daha çabuk zarar görmesine neden olmaktadır. Soğuk havanın yıpratıcı etkisi, cildin kurumasına ve tahriş olmasına sebebiyet verir. Cilt bakımı özellikle kadınlar için oldukça önemlidir. Rutin cilt bakımları yapılırken içinde bulunulan mevsim koşulları göz önüne alınmalıdır.

Yaz ayları ile kış aylarının cildi olan etkisi aynı değildir. Yüz bölgesinin savunmasız ve korumasız kaldığı kış aylarında tercih edilecek bakım rutinlerin yaz aylarından farklı olması gerekmektedir. Uygulayabileceğiniz bazı pratik bakım rutinleri ile kışın yıpranan cildin kısa bir süre içerisinde toparlanması sağlanabilir.

DÜZENLİ BAKIM CİLDİ KORUR

Cilt yapısının korunması için her gün düzenli olarak cilt bakımının yapılması gerekmektedir. Yapılacak rutinlerine ilk olarak cilt temizliği ile başlanmalıdır. Cildin temizlenmesinin ardından cilt toniğinin uygulanması ve arkasından serumların cilde uygulanması gerekmektedir. Cilt yapısına göre tercih edilecek nemlendiriciler ile bakım rutinlerine devam edilmeli ve dışarı çıkılmadan en az yarım saat önce mutlaka güneş kremi sürülmelidir.

CİLDİNİZİ NEMSİZ BIRAKMAYIN

Çek bakım uygulamalarına mutlaka dahil edilmesi gereken nemlendirme aşaması, cildin kusursuz bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Nemlendirici tercih edilirken mutlaka cilt yapısı göz önüne alınmalıdır. Cilde uygulanacak nemlendiriciler, cildin dayanıklılığını arttırdığı gibi esneklik ve yumuşaklık da kazandırmaktadır. Bu sayede cilt yapısı her zaman kusursuz bir görünüme sahip olacaktır. Cildi nemlendirme işlemi, cilt temizliğinin ardından yapılmalıdır.

HER MEVSİM GÜNEŞ KREMİ KULLANIN

Güneş kremi kullanımı sadece yaz aylarında gerçekleştirilmelidir. Cildin güneşin zararlı ışınlarından korunması, cilt üzerinde güneş kaynaklı lekelerin meydana gelmemesi için hem yaz aylarında hem de kış aylarında dışarıya çıkmadan yarım saat önce mutlaka güneş koruyucusu kullanılmalıdır. Yıpranan cildin onarılmasında çok büyük etkiye sahip olan su, günlük olarak mutlaka yeteri düzeyde tüketilmelidir. Su tüketimi vücuttaki toksinlerin ve ödemin atılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda su, doğal bir nemlendirici görevi gördüğü için cildin kurumasını ve hasar görmesini de engellemektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.