İlk Oruç Hangi Gün Tutulacak? Sahura Hangi Gece Kalkılacak? İşte 2023 Yılı Ramazan Ayı Takvimi…

İlk Oruç Hangi Gün Tutulacak? Sahura Hangi Gece Kalkılacak? İşte 2023 Yılı Ramazan Ayı Takvimi…
İbadetinin yerine getirileceği Ramazan ayı yaklaştı. Müslümanlar, ibadetlerini yerine getirmek için Ramazan ayını sabırsızlıkla bekliyor. Yaklaşan Ramazan ayı nedeni ile Ramazan ayının başlangıcına dair araştırmalar arttı. İşte detaylar...

2023 yılına girilmesi ile birlikte birçok kişi bu yıl Ramazan ayının hangi günlere geldiğini araştırmaya başladı. Yeni yıla ait dini takvim araştırmaları, Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde giderek hız kazandı. Müslümanların oruç ibadetinin yerine getireceği Ramazan ayı için hazırlıklar başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılına ait dini takvime yayınladı.

Müslümanlar Ramazan ayı boyunca farz olan oruç ibadetini yerine getirmek için son hazırlıklarını yapmaya başladı. Ramazan ayına dair aramalarda, ilk orucun hangi gün tutulacağı, sahura hangi gece kalkacağı ve Ramazan Bayramı’nın hangi günlere denk geldiğine dair konu başlıkları ilk sıralarda yer aldı.

ON BİR AYIN SULTANI RAMAZAN YAKLAŞTI

İnançları gereği Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç ibadetini yerine getirmektedir. Üç ayların sonuncusu olan Ramazan’ın başlayacağı gün araştırılmaya başlandı. Recep ve Şaban aylarının ardından gelen Ramazan ayı, Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. On bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayı, Müslümanların oruç ibadetini yerine getirdiği bir aylık sürece sahiptir. 2023 yılında mart ayına denk gelen ramazan ayı, içerisinde bulunduğumuz ayın 23’ünde başlayacak.

23 MART RAMAZAN

Ramazan ayı, 2023 yılında 23 Mart günü başlayacak ve 23 Mart günü ilk oruç tutulacak. Perşembe gününe denk gelen ilk Ramazan günü, 20 Nisan Perşembe günü ise, son bulacak. 20 Nisan Perşembe, Ramazan Bayramının arife günü olup, 21 Nisan Cuma günü ise, Ramazan Bayramı’nın ilk günü olacak. İslam’a göre, oruç tutacak kişilerin Müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşması gerekmektedir. Bu üç şarta uygun olan kişiler, oruç ibadeti ile sorumludur. Bunun yanı sıra İslam’da, özel durumlara sahip kişilerin oruç tutmama ayrıcalığı bulunmaktadır. Kişilerin sağlıklı olması, oruç tutabilmesi için gerekli olan şartlardan birisidir. Müslümanların sağlık nedeni ile oruç tutamaması ve bunun yanı sıra, bazı özel durumlara sahip kişilerin oruç tutamaması İslami açıdan uygun kabul edilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.