İş Görüşmesi Yapacaklar Dikkat! Bu Adımlar İle İşe Alınmak Daha Kolay!

İş Görüşmesi Yapacaklar Dikkat! Bu Adımlar İle İşe Alınmak Daha Kolay!
İş görüşmeleri son derece gergin ve heyecanlı olabiliyor. İş görüşmesi sırasında işe alınma ihtimalinizi arttırmak adına yapmanız gereken son derece basit birkaç hamle var! İşte detaylar...

Pek çok kişi iş görüşmesi sırasında yaşamış olduğu gerginlik nedeni ile kendi tam anlamıyla ifade edemiyor. Bu durumda olumsuz olarak kendisine geri yansıyor. O anın gerginliğinden dolayı ne diyeceğini bilemeyenler, işe alınma ihtimalini düşürmüş oluyor. Fakat herkesin bu süreçlerden geçtiğini de akıllardan çıkarmamak lazım. Uzmanlar ise yapmış oldukları araştırmalar sonrasında işe alınma ihtimalini yükseltecek olan birkaç adımı ortaya konuldu.

GÜLÜMSEMEYEN ADAYLAR İÇİN OLUMSUZ DURUM

Uzmanlar, 280 çalışan profesyonelden LinkedIn iş sitesin yer alan profilleri değerlendirmelerini ve her çalışan için ne kadar ‘işe uygun’ olduğunu düşündüklerini birden yediye kadar bir ölçek ile derecelendirme yapmalarını istedi. Gülümsemekte olan adaylar ortalama olarak 5.11 puan aldı, gülümsemeyen adaylar ise daha düşük bir puan olan 4.99 puan almış oldular.

DAHA GÜVENİLİR GÖZÜKMEK ADINA YAPILACAKLAR

Toronto Üniversitesi’nden çalışma lideri olan Sabrina Chan, şu cümlelere yer verdi; ‘Güler yüzlü olan katılımcıların daha işe alınma potansiyelli olduklarını fark ettik. Gülümsemek sizi daha çekici kılar, iyi niyet ile güven göstermektedir. İlk izlenimler son derece önemli olup araştırmacılar, insanların mutlu yüzler için daha güçlü olan anılar olduğunu göstermekte.’

AŞIRIYA KAÇMAKTAN SAKINMAKTA FAYDA VAR

Konuya dair araştırmacılar, 146 kişiye daha ‘evet’ ya da ‘hayır’ seçeneği vererek, bir kişiyi röportaj için kısa liste içine alıp almama konusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ seçeneği vermiş olduğu fotoğraflar daha çok ‘evet’ almış oldu. Chan, adayları gülümsemesinin zamanlaması ve yoğunluğu ile iş için uygun olup olmadığı hakkında düşünmeye davet etti. Eğer aşırıya kaçılırsa, sahte bir gülümseme meydana getirir, dedi.

Eğer siz de yakın bir zamanda iş görüşmesi yapacaksanız, bu adımları uygulamanız tavsiye ediliyor. Bu adımları uygulayarak iş sahibi olma ihtimaliz daha yüksek olacaktır. Hem kendiniz hem de yakın çevrenizde uygulayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.